Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

To πείραμα.

Αργήσαμε όμως τους καταλάβαμε,έπρεπε όμως πρώτα να γίνουμε πειραματόζωα , τι εννοώ??
Απλά μαθηματικά και στοιχειώδη λογική απαιτούνται.
Ας πάρουμε για παράδειγμα την Αμερική 13 τρις το έλλειμα που αγγίζει το 94% του ΑΕΠ
Παράδειγμα δεύτερο Γερμανία 5 τρις έλλειμα 155% του ΑΕΠ
Στην απέναντι όχθη έχουμε την Ελλάδα με μόλις 365 δις χρέος, υπ'όψιν οτι πολλές χώρες Ευρωπαικές και μη έχουν πολλαπλάσιο χρέος από την Ελλάδα.Ακόμη και πετρελαιοπαραγωγές χώρες όπως Κουβέιτ και Κατάρ έχουν πολλαπλάσιο χρέος απο την Ελλάδα.
Ερώτηση:Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν φοβούνται μήπως χάσουν τα 13 τρις του χρέους της Αμερικής και τα 5 τρις της Γερμανίας,και φοβούνται τα 365 δις της Ελλάδας?
Γιατί θέλουν να "σωσουν" την Ελλάδα και όχι τους υπόλοιπους?
Σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου έχουν μεγάλα χρέη, Πληθυσμιακά το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού χρωστάει τα χρήματά του.
Ερώτηση:Ποιοί εχουν την ευχέρεια για να δανείζουν τόσο πολύ χρήμα??
Πως τα απέκτησαν? και γιατί δεν τα διαθέτουν στα ΑΕΠ των χωρών τους? και κυρίως που είναι αποθηκευμένα?
Η Ελλάδα ήταν το ιδανικό πειραματόζωο σε ένα πείραμα,μελετημένο από καιρό που σαν σκοπό έχει όχι φυσικά να "σωθεί" η χώρα από την χρεοκοπία,αλλά σε περίπτωση που το πείραμα πετύχει να εφαρμοσθεί σε μία σειρά χωρών με σκοπό όχι μόνον τα υπερκέρδη που θα αποκομίσουν τα τράστ πολυεθνικών τραπεζών,αλλά κάτι πιο σημαντικό τον έλεγχο της εθνικής κυριαρχίας,και την υποθήκευση του ορυκτού πλούτου αυτών των χωρών απο τους δανειστές τους.
Πίσω απο αυτή την ιστορία κρύβονται μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα,οίκοι αξιολόγησης,και υποτιθέμενοι γκουρού χρηματιστές τύπου Σόρρος που εχουν ποντάρει σε χρεοκοπίες λαών.Το ΔΝΤ,οι οικονομικοί οργανισμοί της Ευρώπης,και οι κυβερνήσεις είναι απλά πιόνια στα σχέδια τους.
Εδω φυσικά τίθεται και ένα άλλο θέμα κατά πόσο πραγματικό είναι το χρήμα που κυκλοφορεί,διότι με τόσο μεγάλο όγκο παγκόσμιου χρέους τα νούμερα δεν βγαίνουν,όπως δεν στέκει μιά χώρα να δανείζεται με μεγαλύτερο τόκο και να δανείζει μία άλλη με μικρότερο τόκο,κάτι άλλο συμβαίνει,εκτός και αν η παγκόσμια οικονομία είναι μια τεράστια φούσκα και το χρήμα που κυκλοφορεί η είναι αποθηκευμένο είναι ψεύτικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: