Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πολυτεχνειο..τοτε και τωρα...

17 Νοεμβρη 1973...μια ημερομηνια οροσημο για την νεωτερη ιστορια της Ελλαδας
Δεν θελω να πω πολλα,αλλωστε τοσα χρονια μετα εχουν ειπωθει πολλα και θα ειπωθουν και αλλα.
Θελω κιεγω να τιμησω αυτους που αγωνιστηκαν τοτε και που εχασαν την ζωη τους για την Δημοκρατια,την Ελευθερια,το δικαιωμα στην παιδεια για μια καλυρεη Ελλαδα...δυστυχως ομως αρκετα χρονια απο τοτε τουτη εδω η χωρα ταλανιζεται απο τα ιδια σχεδον προβληματα.δεν υπαρχει δημοκρατια οι ατομικες ελευθεριες των ελληνων οπως και τοτε ετσι και τωρα εχουν περιορισθει,τα προβληματα στην παιδεια παραμενουν τα ιδια ,και το κυριωτερο οπως και τοτε ετσι και τωρα η Ελλαδα κινδυνευει να χασει την Εθνικη της ανεξαρτησια ..τοτε η χουντα οδηγησε την χωρα στην τραγωδια της Κυπρου τωρα ποιος ξερει τι?
Αυτα τα λιγα ειχα να πω..λιτα και απεριττα ετσι οπως αρμοζει στους ηρωες του πολυτεχνειου χωρις μεγαλα λογια .χωρις κομματικες σειρηνες και χωρις δημοσιογραφικα κροκοδειλια δακρυα..
Το πολυτεχνειο ας γινει ο οδηγος για νεους αγωνες εναντια σε αυτους που μας θελουν μια ζωη με σκυμμενο κεφαλι..Τιμη και δοξα στα παιδια και στους αγωνιστες που επεσαν για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...τιμη και δοξα και στα παιδια που αδικα δολοφονησε το παρακρατος την μετα πολυτεχνειου εποχη σε πορειες και διαμαρτυριες..

                                                                                                   ΝΟΣΤΟΣ

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα. 17 Νοεμβρη 1973!!!
Ψωμι - Παιδεια-Ελευθερια!!!!!!
Υπηρξαν σχεσον στερεοτυπα ΄'συνθηματα τα χρονια που περασαν, σε χεδον 'υποχρεωτικες' επετειους.
Φανταζαι λιγο 'οξυμωρο' στην εποχη του ΛΕΙΦ ΣΤΑΙΛ το συνθημα ΨΩΜΙ!!!!
Καποιοι το γνωριζαν πως ερχοταν.....
Σημερα ειναι επικαιρο οσο ποτε......
Αυτοκτονιες γιατι κατασχεθηκε το σπιτι, γιατι εκλεισε το μαγαζι, γιατι εξεβιαζε ο Τοκογλυφος, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ!!
Ολα αυτα με διαχειριστες του τοπου χρονια τωρα τους 'επαναστατες' τους ΔΗΘΕΝ τους ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΣ τους ΕΞΩΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ...........
Εμεις θα επιμενουμε μεχρι το τελευταιο μας ονειρο, θα πιστευουμε πως τιποτα δεν παει χαμενο.

Makis Del είπε...

εξαιρετικό κείμενο...πέρασε λιγάκι απο το blog μου μου για ένα παιχνίδι...Ευχαρισ΄τω..

NOSTOS είπε...

Καλησπερα σου καλη μου φιλη taspa..συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση μου..αλλα βλεπεις υποχρεωσεις..οπως ολοι μας λιγο πολυ φανταζομαι..
Θα συμφωνησω μαζι σου,ποιος θα φανταζοταν οτι τοσα χρονια μετα θα παλευαμε για τα αυτνοητα..το ψωμι μας,το δικαιωμα στην μορφωση..μα πανω απ'ολα για την αξιοπρεπια μας.Το θεμα των αυτοκτονιων πολλοι το περνανε ετσι κι ομως πιστευω οτι σε λιγο καιρο αυτο το φαινομενο θα αυξηθει.Πολυ σωστα το λες οι εκαστοτε κυβερνωντες ηταν απλα διαχειριστες και τιποτε αλλο..και μαλιστα διαχειριστες ξενης περιουσιας,και κλεινοντας την απαντηση μου προς εσενα θα ειμαι απο αυτους που θα παραμεινω στις επαλξεις οσο τα ονειρα μου,τα ονειρα σου,τα ονειρα μας,και τα ονειρα ενος ολοκληρου λαου θα συνεχιζουν να ζουν μεσα μας και να μας δινουν δυναμη για να συωεχιζουμε καλο σου βραδυ..

NOSTOS είπε...

Αφαπητε φιλε Μακη ευχαριστω για τα καλα σου λογια και συγγνωμη σου ζητω κι εσενα για την αργοπορια της απαντησης μου...ερχομαι αμεσως στο δικο σου σπιτικο για να δω το παιχνιδι..αν και κατι ψυχανεμιζομαι...βλεπεις το σπιρτοκουτι κατι μου ειπε..χιχιχιχι...