Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΗ SAKINEH MOHAMMADI-ASHTIANI-NA MHN ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ...

Να μην γινει η εκτελεση της Ιρανης Sakineh Mohmmadi-Ashtiani μητερα δυο παιδιων που κατηγορειται για μοιχεια απο το 2006.Η αποφαση των Ιρανικων αρχων ειναι θανατος δια λιθοβολισμου,μια αποφαση που προσβαλλει βαναυσα την ανθρωπινη αξιοπρεπεια,καιεκθετει ανεπανορθωτα αυτους που την ελαβαν.
Η Sakineh σε συνεντευξη που εδωσε στην εφημεριδα Guardian αναφερει μεταξυ αλλων οτι οι κατηγοριες εις βαρος της ειναι ψευδεις και οτι ο λογος που την κατηγορουν ειναι το φυλο της...και φυσικα ολοι ξερουμε τη θεση της γυναικας στον μουσουλμανικο κοσμο.
Η Ιρανη ανεφερε ακομη πως φοβαται οτι η εκτελεση της θα γινει μυστικα για να αποφυγουν οι Ιρανικες αρχες τις αντιδρασεις απο την διεθνη κατακραυγη.
Προσωπικα πιστευω οτι αν γινει αυτη η εκτελεση θα ειναι μια δολοφονια..και δυστυχως δεν θα ειναι η τελευταια,εχουν γινει πολλες στο παρελθον.
Τα θεοκρατικα καθεστωτα ετσι εχουν μαθει να λειτουργουν και να υποτασσουν τις ελευθερες συνηδησεις, με τον φοβο της θρησκειας, πολλες εκτελεσεις εχουν γινει με καλυψη οτι ο κατηγορουμενος η η κατηγορουμενη παραβιασε καποιον θρησκευτικο νομο,η αληθεια ομως βρισκεται αλλου.
Αυτη η κατασταση βολευει τοσο τους ηγετες θρησκευτικους και μη του μουσουλμανικου κοσμου,οσο και την δυση που θελει τους μουσουλμανους υποταγμενους και πολιτισμικα ανεξελιξιμους και αποκομενους απο την διεθνη κοινοτητα..συμφεροντα γαρ.
Σιγουρα ειναι ενα θεμα που σηκωνει πολυ συζητηση..οπως και πολυ κουβεντα σηκωνει το θεμα που αφορα τις θανατικες καταδικες στην Αμερικη το κατα ποσο πρεπει να υφιστανται η οχι.

1 σχόλιο:

SpIrToKoYto είπε...

γιά όλους θα αποτελέσει δολοφονία ,αν τελικά εκτελεστεί η " ποινή "...
Η θανατική καταδίκη δεν μπορεί να εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε κανένα κράτος του κόσμου,προσβάλλει βάναυσα την ανθρωπότητα και σίγουρα δεν αποτελεί μέσο σοφρωνισμού ...
μια κοινωνία δεν μπορεί να " πάιρνει το αίμα της πίσω " εφαρμόζοντας το " οφθαλμόν αντί οφθαλμού ",γενόμενη περισσότερο εκδικητική του παραβάτη.
Πολύ περισσότερο οι περιπτώσεις όπως αυτή, της Sakineh,που ανεξάρτητως του ισλαμικού νόμου,πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να αποτελούν καθεστώς στον Ιλαμικό κόσμο...