Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μονόλογος ψυχής..

Χιλιάδες σκέψεις μοιάζουν να ψάχνουν την ψυχή,αφήνοντας τα περασμένα στους τόπους που επιθυμούσαν.
Δεν φωνάζει πια η ψυχή,απλώς χάνεται σε παράξενα και παγερά σκοτάδια.Πολλές όψεις αγαπημένες χάθηκαν και δεν έμαθα νέα τους ποτέ ξανά..και μαζί χάθηκε και το χαμόγελο μας.
Παράξενο τούτο το φθινόπωρο,χωρίς την γλυκειά του μελαγχολία προδικάζει τον ερχομό ενός νέου μεσαίωνα.
Ονειρα,παράξενες σκέψεις και πάλι όνειρα και ότι η φαντασία μπορεί να φανερώσει.Για να καταφέρω να γράφω ότι θέλω αποφάσισα να μην γίνω συγγραφέας.Αποφάσισα να γίνω κάθε τι που δεν θέλουν οι άλλοι.Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ήθελα, και δεν θέλω να γίνω τίποτα περισσότερο απο αυτό που είμαι,ενα σχεδόν άφαντο σημείο του κόσμου των άστρων το οποίο καταλαμβάνω όταν κινούμαι τυχαία.Το σημείο αυτό πάντα είναι διαφορετικό και ποτέ δεν θα γίνει δικό μου,και αυτό γιατί όσο και αν προσπαθώ ποτέ δεν μπορώ να βρώ το ίδιο σημείο που ήμουν,αφού τα πάντα κινούνται και μεταβάλονται.Κάποτε πίστευα οτι το μόνο πράγμα που παραμένει δικό μου είναι το είδωλο μου στον καθρέπτη,μα κατάλαβα γρήγορα ότι ούτε αυτό μου ανήκει γιατί αυτό το είδωλο που βλέπω,υπάρχει σε διαφορετικό σημείο απο αυτό το οποίο αισθάνομαι ότι υπάρχω.Τελικά το μόνο που αισθάνομαι οτι μου ανήκει και είναι δικό μου,είναι όλα όσα έκανα..όλα όσα αισθάνεται η ψύχη μου,όλα όσα αγαπώ,τα όνειρα μου και τα θέλω μου..κι ενα γεμάτο από φλόγες αγάπης σπιρτόκουτο στην τσέπη της καρδιάς και με αυτά πορεύομαι στην ζωή μου.Αυτό που πάντα έψαχνα και ψάχνω είναι η ιδέα του καλού και η εφαρμογή της στην ύπαρξη μου.Σκεπτόμενος πάντα ότι είμαι ατελής...


                                                                           ΝΟΣΤΟΣ

9 σχόλια:

SpIrToKoYto είπε...

τσαααφφφφ...
άναψα και σ' έκαψα...-:))

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

δεν μας ανήκει τίποτα παρά μονάχα ο εαυτός μας και αυτός, όμως, όχι ολοκληρωτικά...
είναι κατόρθωμα σκληρής δουλειάς ν' αναγνωρίζεις πως είσαι ατελής!

public buster είπε...

καλησπέρα Νοstos
μπλογκομπατσος ειναι αυτος που φερει την εξουσια να κανει ειρωνικα σχολια και χαρακτηρισμους για καποιον πισω απο την πλατη του σαν κατι κουτσομπολες της γειτονιας.
Αφου μας σχολιασες ηρθαμε να ξεκαθαρισουμε την θεση μας γιατι εμεις τα λεμε αυτα που εχουμε να πουμε κατα προσωπο. Εχοντας ολη την ευθυνη και την τεχνογνωσια για το θεμα που συζηταμε.

το έργο των PUBLIC BUSTERS είναι να επισημαίνουν και να προειδοποιούν
για οτι παραπλανά και υποβιβάζει
την καλλιτεχνική αισθητική
σε ολους τους χώρους της
και σε καθε εκφρασή της
το πρόχειρο και το ακατέργαστο
που παρουσιάζεται
ο ερασιτεχνισμός ως επαγγελματισμός
και χρίζει νομιμότητας
και πνευματικών δικαιωμάτων

έχοντας το θάρρος της γνώμης μας ,
δείχνοντας την δέουσα
ευπρέπεια
και γνωρίζοντας και τους νόμους περί
ελεύθερης έκφρασης των αποψεών μας

(μας εφερες σε δυσκολη θεση να ερθουμε εδω και να σου εξηγησουμε κατ' ιδιαν....η λασπολογια φερει ευθυνες αν συνεχιστουν....και δεν μας ενδιαφερει αν σβησεις το σχολιο , αρκει που το διαβασες )

NOSTOS είπε...

@ public busters.Καλώς ήλθατε λοιπόν εδώ...Ας ξεκινήσω λοιπόν απο αυτό..Εχω το κάθε δικαίωμα να εκφράζω δημόσια την οπιαδήποτε γνώμη έχω για τον κάθε έναν..το αν την εκφράζω με τρόπο ευπρεπή η όχι αυτό εξαρτάται και από την συμπεριφορά των άλλων.Το αν τα σχόλιά μου είναι προσβλητικά η όχι εξαρτάται απο την εικόνα που εισπράτω.Μιλάτε για λασπολογία εσείς? μα στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί."το έργο των PUBLIC BUSTERS είναι να επισημαίνουν και να προειδοποιούν
για οτι παραπλανά και υποβιβάζει
την καλλιτεχνική αισθητική
σε ολους τους χώρους της
και σε καθε εκφρασή της
το πρόχειρο και το ακατέργαστο
που παρουσιάζεται
ο ερασιτεχνισμός ως επαγγελματισμός
και χρίζει νομιμότητας
και πνευματικών δικαιωμάτων."
Δηλαδή με ποιό δικαίωμα μπορείτε εσείς να κρίνετε τους άλλους και με τι προσόντα??Κι εντάξει το να κρίνεις τους άλλους καλοπροαίρετα το καταλαβαίνω,αλλά όταν αυτό γίνεται με εμπάθεια,ε τότε αυτό κρύβει άλλες καταστάσεις που χρήζει βοηθείας απο ειδικούς.
"(μας εφερες σε δυσκολη θεση να ερθουμε εδω και να σου εξηγησουμε κατ' ιδιαν....η λασπολογια φερει ευθυνες αν συνεχιστουν....και δεν μας ενδιαφερει αν σβησεις το σχολιο , αρκει που το διαβασες )"
Αυτό το υφάκι και ο τρόπος που διατυπώνεται αυτή σας την πρόταση είναι ευθεία απειλή και ως έτσι θα αντιμετωπισθεί απο την πλευρά μου.Η συμπεριφορά μου και οι ενεργειές μου θα εξαρτηθούν απο την δική σας συμπεριφορά. Εξ' άλλου το δικαίωμα εσείς μου το δώσατε.Αν νομίζετε οτι θα φοβηθώ,η θα με κάνετε εσείς να λέω αυτά που εσείς θέλετε να ακούτε λάθος πόρτα χτυπήσατε...Οσο για το αν θα έσβηνα το σχόλιό σας δυστυχώς για εσάς δεν θα σας κάνω την χάρη.

NOSTOS είπε...

Λυχναράκι την καλησπέρα μου..θα ήμουν ανακόλουθος αν πίστευα,και αν διατυμπάνιζα οτι αποτελώ παράδειγμα τελειότητας,το αντίθετο μάλιστα.Θέλω να πιστεύω οτι ο ευατός μας ανήκει σε μας και σε αυτόν η αυτήν που αγαπάμε, σεβόμαστε και μας αγαπά...Καλό βράδυ να έχεις κι ευχαριστώ για το πέρασμά σου απο εδώ..

NOSTOS είπε...

Αγαπημένο μου σπιρτοκουτάκι,σχεδόν 10 χρόνια τώρα,ανάβω τα σπίρτα σου..και έιναι ευλογία για μένα το καθε δικό σου τσαφφφφ..!!!!

Νimertis είπε...

"Τελικά το μόνο που αισθάνομαι οτι μου ανήκει και είναι δικό μου,είναι όλα όσα έκανα..όλα όσα αισθάνεται η ψύχη μου,όλα όσα αγαπώ,τα όνειρα μου και τα θέλω μου..."

Λοιπόν, σ'αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ φίλε μου... έχουμε, αισθάνομαι παρόμοιο εσωτερικό κεντρί... γιατί τι είναι αληθινά δικό μας; ό,τι ονειρευτήκαμε; ό,τι ερωτευτήκαμε; ό,τι μισήσαμε;
από την άλλη, γιατί μας απασχολεί όλο τούτο; είναι πιστεύω γιατί, πολλές φορές έχουμε την αίσθηση της ορφάνιας, της μοναξιάς, της εγκατάλειψης σε έναν ρημαγμένο τόπο... το επόμενο βήμα θα ήταν η απελευθέρωση απ'όλα τούτα... αλλά απαιτείται ένα κρίσιμο ποσοστό ενέργειας...

προχτές είχα μια συζήτηση με μια φίλη που συλλέγει πράγματα... διάφορα πράγματα... από πολύ νέα... διαφωνήσαμε έντονα κάποια στιγμή... γιατί συσσωρεύουμε αντικείμενα; τι συμβολίζουν; γιατί δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε;
χρειάζεται μια μεγάλη και γενναία εσωτερική βουτιά για να απαλλαγεί κανείς απ'όλα αυτά τα απορρίμματα...

συγνώμη για την φλυαρία... χαίρομαι να σε διαβάζω...

public buster είπε...

Nostos
ειπες μπλογκομπατσοι και μας εθιξες γιαυτο ειμαστε εδω, δε σε βρισαμε εμεις... στο ξεκαθαρισαμε τωρα?

Να σχολιαζεις στο μπλογκ σου. Εκει που το εκανες, ο τροπος και ο χαρακτηρισμος ηταν προσβλητικος αυτο εισπραξαμε και εμεις απο εσενα.

Οσο , για αρμοδιοτητες στην τεχνη δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να σου αποδειξουμε ποιοι ειμαστε μιας και δεν γνωριζομαστε περαν τουτων των σχολιων.Σιγουρα ομως ειμαστε γνωστες και επαγγελματιες. Και προσοντα εχουμε και ολα τα δικαιωματα πληρουμε και την νομιμοτητα της κατοχης τους. Δεν εχεις καθολου στοιχεια οπως εμεις και σε βαθος χρονου, για να αποδειξεις οτι η λεγουσα μπλογκερ δεν ειναι αταλαντη. Βρες ενα καλο της σχεδιο και πες μας για ποιο λογο πληρει τις αναλογιες και τα σχεδιαστικα προτυπα σκιτσου ή χρωματος ή συνθεσης και εμεις θα σεβαστουμε την γνωμη σου και την δουλεια της (σε προκαλουμε μιας και ασχολιθηκες) αλλιως δεν θελουμε κουβεντα για το θεμα αυτο.ΤΕΛΕΙΑ. Και μην ακουσουμε για εμπαθεια ξανα, λαθος το ειδες ..... και γιατι δεν ανοιγει τα σχολια στο μπλογκ της με τα τατου που ειναι το θεμα μας και επικαλειται το θυμα μπροστα σε ολους σας ? Ενω τα πραγματικα θυματα ειναι οι πελατες της που εχουν τετοια κακη δουλεια πανω τους(οικιοθελως ισως )?
Και σιγουρα αφησαμε το λινκ εδω( και σε ολους τους αναγνωστες της σχεδον ) γιατι ο τροπος της ηταν εσκεμενα αδιαφορος στο πρωτο λινκ μας ... σχολιαζοντας με εσας, βαζοντας σας να την υπερασπισεται και να λειτουργειτε ως οχλος της.Και ξαναρωταμε γιατι δεν ανοιγει τα σχολια στο μπλογκ της και σας ανακετευει ολους σας και δεν μας αντιμετωπιζει μονη της, η ιδια, στο χωρο που την αντιπροσωπευει με τα τατου? Δεν εχουμε τιποτα να μοιρασουμε μαζι Νοστος και δεν προσδοκουμε αναγνωσιμοτητα κυριως. Μαθε να σχολιαζεις για τριτους, στο χωρο σου ή στον χωρο τους, και αν απαξιεις απλως αδιαφορησε.
Υφακι δεν εχουμε και δεν απειλουμε κανεναν παρα το ονομα μας και σου απανταμε με τα ιδια σου τα λογια που συμφωνουμε και μεις στην τακτικη αυτη

Εχω το κάθε δικαίωμα να εκφράζω δημόσια την οποιαδήποτε γνώμη έχω για τον κάθε έναν..το αν την εκφράζω με τρόπο ευπρεπή η όχι αυτό εξαρτάται και από την συμπεριφορά των άλλων.Το αν τα σχόλιά μου είναι προσβλητικά η όχι εξαρτάται απο την εικόνα που εισπράτω

ΥΓ πολυ κουραστικο κι ανουσιο ολο αυτο ..... ας ανοιξει επιτελους τα σχολια της.ΣΤΟΠ

NOSTOS είπε...

@ public b
Φίλτατοι καλώς σας βρίσκω και πάλι,οφείλω να απανήσω στο σχόλιο σας οχι γιατί το θέλω,αλλά γιατί έτσι πρέπει.Η άποψη που έχω για σας δεν έχει μεταβληθεί,δεν αναιρώ αυτά που πιστεύω.Δεν θέλω και δεν ζήτησα να μου αποδείξετε τίποτα γιατί πολύ απλά δεν πιστεύω οτι είστε σχετικοί με αυτό που εσείς θέλετε να παρουσιάσετε.Οση σχέση μπορώ να έχω εγώ με τις εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς,άλλη τόση σχέση έχετε κι εσείς με το αντικείμενο οου λέτε ότι ασχολείσθε.Το αν σας σχολίασα αρνητικά ήταν γιατί δεν σας νομιμοποιεί τίποτα και κάνενας να φέρεσθε υποτιμητικά για τον καθένα.Ηταν η γνώμη μου και έχω κάθε δικαίωμα να την λέω,αν λασπολόγησα δεν θα σας ζητήσω συγγνώμη γιατι ακολούθησα τον δικό σας δρόμο, της λασπολογίας και της εμπάθειας,και δεύτερον γιατί δεν την αξίζετε.Λειτουργείτε σαν εισαγγελείς,ενω δεν έχετε αυτό το δικαίωμα,και το μόνο κίνητρό σας είναι η εμπάθεια,και η κακοπροαίρετη κριτική απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα.Με κατηγορείτε οτι είμαι μοχλός τρίτου προσώπου και το εκρπροσωπώ προς υπεραάσπιση του.Εδώ θα ήθελα να σας πώ και αν το πιστέψετε ουδόλως με απασχολεί-οτι στην ζωή μου δεν υπήρξα οσφυοκάμπτης η εντολοδόχος κανενός,αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε μερικές απο τις αναρτήσεις μου θα το καταλαβαίνατε,εκτός και αν δεν έχετε τη στοιχειώδη νόηση και λογική για κάτι τέτοιο,και το μόνο που σας απασχολεί είναι η αυτοικανοποίηση σας,το εγώ σας και η παραπλανητική σας προβολή είτε για να κάνετε κακό σε κάποιους,είτε για αθέμιτη αύξηση της αναγνωσιμότητας του blog σας,αν καί νομίζω οτι αρκετή διαφήμιση σας κάναμε.Γυρνάτε σαν αγύρτες για να μην πω κάτι χειρότερο, απο blog σε blog πότε βρίζοντας και πότε απειλώντας,ξεχνόντας τους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς.Εσείς μιλησατε περί καλλιτεχνίας,και αισθητικής των πραγμάτων συνήθως οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι ευαίσθητοι,ευγενείς και με ψυχικά χαρίσματα,δηλαδη καμμία σχέση με αυτό που παρουσιάζετε εσείς με την συμπεριφορά σας.Κι επειδή η καλαισθησία και η ομορφιά είναι θέμα γούστου γιατί πρέπει να μας αναγκάζετε να έχουμε τα ίδια γούστα με σας??
Οσον αφορά δε το σπιρτοκούτο σε ενημερώνω οτι είναι η γυναίκα μου αν την ξαναενοχλήσεις θα έχεις να κάνεις μαζί μου,δεν έχεις κανένα δικαίωμα να θίγεις τους άλλους,και υπάρχουν πολλοί τρόποι και να σε βρώ και να σου μάθω εγώ τι σημαίνει κακόγουστη καλλιτεχνία.