Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Xρονοι... 48

Xρονια 48...γενεθλια σημερα.
Τι κι αν ο χρονος ομως τρεχει,εγω δεν μετρω τα χρονια που περασαν.παρα μονον στιγμες,στιγμες που εζησα στο περασμα του,στιγμες που ζω στο παρον του.
Μετρω τα οσα εζησα μεχρι σημερα, αναπολωντας το χθες,ζυγιζω το σημερα και κανοντας τον απολογισμο μου βρισκω θετικο το προσιμο.Ειμαι καλα ,ειμαι ευτυχισμενος.
Αν με ρωτουσε καποιος υποθετικα αν μπορουσα τι θ'αλλαζα απο το παρελθον μου,η απαντηση μου θα ηταν τιποτα..ουτε καν τα λαθη μου.Λαθη που τα χαραξα αδεξια,και με χαραξαν ανεξιτηλα,ομως απο αυτα διδαχθηκα και συνεχισα πιο δυνατος και πιο σοφος την πορεια μου στην ζωη.Μια ζωη με κοντρα συννεφα και μπορες μα με εναν ηλιο που και που και δειλα δειλα,ντροπαλα σχεδον να εμφανιζεται.Σημασια εχει να σηκωνεσαι οταν πεφτεις,να οπλιζεσαι με πεισμα και η καθε πτωση σου να σε κανει πιο δυνατο.Ετσι ημουν παντα,κι ετσι θα παραμεινω.Τ'ασχημα τ' αφηνω πισω μου,τα βυθιζω στην λησμονια μιας αγονης γραμμης στο βαθος του μυαλου μου περιμενοντας την ωρα της μονιμης διαγραφης τους.
Θα συνεχιζω να εντοπιζω την καθε ελπιδα που ξεφευγει απο το κυνηγητο της απογοητευσης,θα την αρπαζω και θα της δινω ζωη..ζωη κι αγαπη.
Μετρω την αγαπη,τα χαμογελα,το γνοιασιμο των δικων μου ανθρωπων.
Μετρω συμπεριφορες
Μετρω τις ζωες των αλλων..γιατι ζωη δεν ειναι μονο η δικη μας ζωη η αυτο που βλεπουμε γυρω μας,αλλα πολυ περισσοτερο αυτα που η καρδια μας και η ψυχη μας αντιλαμβανεται,τα μη ορατα.
Ισως το μονο που θα ηθελα ν'αλλαξω αν μπορουσα να δω και παλι αγαπημενα προσωπα που εφυγαν,που ομως τα νοιωθω παντα διπλα μου.
Κι αν με ρωτουσε καποιος παλι, τι προσδοκω για το σημερα και αυριο..η απαντηση μου θα ηταν οτι πιο σημαντικο για μενα....
Να ειμαι καλα και να  ειναι καλα για να χαριζω την αγαπη,ζεστασια,στα δυο μου παιδια, με την υποσχεση οτι θα θα ειμαι παντα διπλα τους!!!
Να ειμαι καλα και να ειναι καλα για να χαριζω την αγαπη μου ,την ζεστασια μου την συνροφικοτητα μου,την φροντιδα μου,την εννοια μου στην συντροφο μου,την αγαπημενη μου Βιβη,οπου εδω και 9 χρονια εσμιξαν οι δρομοι μας και ταξιδευουμε μαζι στην ζωη...ταξιδι ομορφα μοναδικο που ποτε μου δεν θ'απαρνηθω θα ειμαι παντα κοντα της..!!!!
Να ειμαι καλα και να βοηθω οσους με χρειαζονται..
Θελω να πω τα χρονια μου πολλα,σ'εναν ανθρωπο πολυ δικο μου που η τυχη το εφερε ετσι  να εχουμε τα γενεθλια μας την ιδια ημερα..εναν ανθρωπο που τον αγαπω και τον εκτιμω βαθυτατα,και που τα τελευταια χρονια αποτελει και αυτος ενα σημαντικο κομματι της ζωης μου..Χρονια σου πολλα Χρηστο να εισαι παντα καλα,παντα με υγεια το σπουδαιοτερο..παντα ευτυχισμενος και παντα να εχειςκοντα σου ανθρωπους που θα  σε αγαπουν και θα σε νοιαζονται..
....και τελος ενα ονειρο μου, καποια στιγμη να γινει ο κοσμος μας ενας τοπος   όπου ο αέρας να μυρίζει ελπίδα και που τα δέντρα τα φύλλα τους ποτέ δε θα τα ριχνουν ρίχνουν.Να μην πεθαινουν παιδια απο την πεινα..να μην υπαρχουν πολεμοι..ΔΝΤ και απληστοι τραπεζιτες. Εκεί που το ηλιοβασίλεμα ποτέ δεν θα  τελειώνει και θα νοιώθεις την πνοή του άστρου σου να σου ζεσταίνει την ψυχή.

                                    ΝΟΣΤΟΣ

12 σχόλια:

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

Ολόψυχα θα σου ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ! Να χαρείς και τα άλλα τόσα επόμενα όπως αυτά των προηγούμενων χρόνων! Να χαίρεσαι τα παιδιά σου, να σε χαίρονται και να είναι περήφανα για σένα!
Να χαίρεσαι τη Βιβή σου και να σε χαίρεται και αυτή!
Χρόνια πολλά μετέφερε και στον φίλο σου τον Χρήστο!

Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια σου πολλά, καλά, όμορφα και ευτυχισμένα!
Να χαίρεσαι τα παιδιά σου, τη Βιβίκα και το Χρήστο!
Ολα σου τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα γιατί είσαι πολύ όμορφος άνθρωπος και το αξίζεις!
Εχεις τις ευχές του φίλου σου (άλλωστε θα στις πει και ο ίδιος...)
Α...και που' σαι...μακριά από τα ντοκουμέντα μέχρι να σου πει το οκ ο πραγματογνώμων...χαχαχαχα!!! Φιλιά!

Εφη

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια σου πολλά Γιάννη μου, να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένος !!! μακάρι οι ευχές σου να γίνουν πραγματικότητα!!!

σε φιλώ πολύ πολύ

Maria B.

zoyzoy είπε...

Να τα 100στήσεις όπως εσύ ονειρεύεσαι κοντά στους ανθρώπους που αγαπάς και σ'αγαπούν.
Τις πιο ζεστές μου ευχές και στο φίλο σου!

Με φιλιά θαλασσινά!

D.Angel είπε...

Οτι επιθυμείς να το πάθεις
φιλαράκι μου! Χρόνια πολλά
και στον φίλο σου Χρήστο!
Πολύχρονοι κι ευτυχισμένοι και
οι δύο σας και να χαίρεστε και να
σας χαίρονται, όσοι αγαπάτε και
σας αγαπούν! Σμουατςςςςςςςςςςςςςςςςς

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Να τα εκατοστήσεις!!!! Να είσαι πάντα ευτυχισμένος, υγειής και χαρούμενος!!!! Και φυσικά να περνάς καλά, με όλους τους αγαπημένους σου μαζί!!!!
Την καλησπέρα μου!!!!

NOSTOS είπε...

Λυχναρακι μου να εισαι παντα καλα,ευχαριστω πολυ για τις πολυ ομορφες ευχες σου,ξεροντας οτι ειναι απο βαθος καρδιας..καλο σου απογευμα..

NOSTOS είπε...

Εφουλινι..Σ'ευχαριστω πολυ-πολυ για τα καλα σου λογια και τις ευχες σου,οσο για τα ντοκουμεντα χμμ..η φιλη σου δεν προλαβε και πολλα πραγματα,ηταν προκληση αυτα που ετοιμασε κι εγω αδυναμος να αντισταθω..φιλια σε ολους και χαιρετισμους στο φιλαρακι μου..

NOSTOS είπε...

Μαρακι μου,σε ευχαριστω κι εσενα για τις ευχες σου,φιλια πολλα και να εισθε παντα καλα..

NOSTOS είπε...

ζουζου..ευχαριστω πολυκαι για τις δικες σου ευχες, ας μην φθασω τα 100 φτανει μεχρι εκει που θα φθασω..να φθασω ευτυχισμενος,πιο σοφος,και πιο ανθρωπινα σκεπτομενος.. και παντα κοντα στα αγαπημενα μου προσωπα..φιλια και απο εμενα..να εισθε παντα καλα.

NOSTOS είπε...

D.ANGELLLLL...!!!! καλο μου μου φιλαρακι..ευχαριστω κι εσενα πολυ για τις ευχες σου..να εισθε παντα ολοι σας καλα,ειναι πολυ σημαντικο να σου ευχονται ανθρωποι που δεν σε γνωριζουν..παντως οτι ηταν να παθω το επαθα,απλα τωρα το απολαμβανω..χεχεχεχε..!!
και μια διευκρινηση,ο Χρηστος ειναι ο γιος της Βιβης που η τυχη τα εφερε ετσι και γεννηθηκαμε την ιδια ημερα...καλο σας απογευμα...φιλια και απο εμενα και σας χρωστω κι ενα κερασμα..

NOSTOS είπε...

Σταυρουλα καλη μου φιλη σε ευχαριστω πολυ για ολες τις ευχες σου κι εσενα ,αλλα ξεχωριζω αυτη που αναφερεται στην υγεια,χωρις αυτην δεν κανουμε τιποτα..οταν ομως υπαρχει τοτε ο δρομος δυσκολα η ευκολα ανοιγει και για ολα τ'αλλα..να εισαι παντα καλα..