Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο NIKOΣ ..ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΦΙΚΤΟ...

Ο Νικος ηξερε και μιλουσε ομορφα,πειστικα σε πολλες περιπτωσεις,ειχε εναν δικο του τροπο να ξεχωριζει αναμεσα στους αλλους...εφηβος και αργοτερα σαν φοιτητης ηταν παντα ενα ανησυχο πνευμα,πνευμα ερευνητικο,"ψαγμενο".Σπουδες στο πανεπιστημιο,και αργοτερα μεταπτυχιακο στην Αμερικη,παντα ειχε τον τροπο του να γινεται αρεστος.
Μετα ηλθε ο γαμος, τα παιδια,αρχισαν οι υποχρεωσεις,καλη δουλεια δεν λεω βοηθησαν οι "γνωριμιες", ο ελιτιστικος τροπος που παντα ειχε,κουτσα στραβα βολευτηκε.
Ανησυχο πνευμα λοιπον ασχοληθηκε με το γραψιμο.."συγγραφεας" λοιπον μας προεκυψε εκ του ασφαλους,(μεσω αυτοπροβολης γαρ) ευτυχως μειοψηφια αυτη η κατηγορια "συγγραφεων".
Ο Νικος λοιπον γλωσσομαθης,και "συγγραφεας" αρχισε να γινεται γνωστος...
ελεω και της τεχνολογιας δικτυωθηκε μεσω internet,γνωστα αυτα τοις πασοι.
Ταξιδακια ανα την υφηλιο,γνωριμιες αμα εχεις και τον τροπο σου ολα ειναι ευκολα..παντα του αρεσαν τα ταξιδια...ειχε μια πολυ καλη ζωη,δεν ειχε να ζηλεψει τιποτα και απο κανεναν,κι ομως μπηκε μεσα του το μικροβιο που μπαινει σε ολους τους εχοντας καβαλησει την καλαμο..υπερμετρη φιλοδοξια,σχεδον ενοχλητικη για τους αλλους θεωρουσε παντα τον ευατο του το επικεντρο του κοσμου..περασαν τα χρονια και ο Nικος συνεχιζε να ζει ετσι,να χαιρεται την ζωη του και καλα εκανε φυσικα αδιαφοροντας αν οι τροποι του χαλουσαν την ευτυχια των αλλων..
Ξαφνικα ενα βραδυ αντιλαμβανεται κοιτωντας τον ευατο του στον καθρεπτη πως αρχιζε να ξεθωριαζει,και οταν τα βραδια εβλεπε το φως να σκοτεινιαζει γυρω του αρχισε κατι να υποψιαζεται...
Σημερα ο Νικος στα 60 και κατι βλεπει την ζωη να φευγει...συνεχιζει να ταξιδευει δεν εχει αλλαξει αλλωστε τις συνηθειες του,συνεχιζει να χαλα την ευτυχια των αλλων με το ιδιο παντα "σοφιστικε στυλακι του" ψευτοελιτιστικο κατα τα αλλα,ψευτοδιανοουμενος"συγγραφεας" γαρ.Συνεχιζει να δουλευει,και να μας δουλευει ενιοτε,καλος οικογενειαρχης,πετυχημενος...παντα φυσικα του φαινεσθαι και οχι του ειναι..
Εχει επεκτεινει τις δραστηριοτητες του και στο διαδικτυο,σκορπιζοντας τον πολυτιμο χρονο του σε εφημερους διαδικτυακους ερωτες...πουλωντας το ιδιο στυλακι  αυτο που κολαζει και καλογριες,-κυνηγωντας το ανεφικτο...την αιωνια νεοτητα ισως; Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου...καταπατωντας καθε τι το ηθικο και το εντιμο...προκειμενου να βολεψει καπου την προσωπικη του ευχαριστηση.Η ισως να θελει την καταστροφη των αλλων...η ακομη η αναγκη για αυτοπροβολη να τον οδηγει να θελει να πεισει την ιστορια η την ζωη πως υπαρχει αθανατος και και τροπαιουχος αναμεσα σε μας τους κοινους θνητους...ποιος ξερει δικη του ειναι η ζωη και μπορει να την διαχειριζεται οπως ακριβως θελει..φτανει μονον να μην ισοπεδωνει συνηδησεις,και αξιοπρεπειες...
Ολοι μας κυνηγουμε το ανεφικτο..αυτο αλλωστε ειναι και η ουσια της ζωης,ομως ολα εχουν τον χρονο τους και την καταλληλη στιγμη τους...
Σημασια εχει να ωριμαζουμε στο περασμα του χρονου,να σοβαρευουμε,και να διδασκουμε τους αλλους τις αρετες της ζωης.. να ομορφαινουμε τις ζωες των αλλων και οχι να τις καταστρεφουμε..μας.Να ειμαστε το ΕΙΝΑΙ και οχι ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ...


Υ.Γ.1 Η ιστορια και ο χαρακτηρας μπορει να ειναι αληθινα,μπορει και οχι...
         μπορει ολοι καποια στιγμη στην ζωη μας να εχουμε γνωρισει η να γνωρισουμε καποιους τυπους σαν τον Νικο...
Υ.Γ.2 Η μορφωση,τα ωραια λογια,το δηθεν υφος δεν αποτελουν απο μονα τους το εχεγγυο για κοινωνικη αποδοχη,οταν οι καρδιες μας και οι ψυχες μας εχουν την οσμη της σιψης...
Υ.Γ3 ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ...


                                                                                                  ΝΟΣΤΟΣ

8 σχόλια:

D.Angel είπε...

Καλά τα λες φιλαράκι
αλλά πόσοι τέτοιοι υπάρχουν!!!!
Αστα να πάνε
Φιλιάααααααααααααααα

NOSTOS είπε...

Δυστυχως παρα πολλοι καλο μου φιλαρακι...δυστυχως..καλο βραδυ..και πολλα φιλια και απο εμας..

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

σίγουρα όλοι γνωρίζουμε και έναν και δυο τύπους σαν τον Νίκο. τι επάγγελμα κάνει λίγο έχει σημασία. τι μόρφωση έχει ακόμα λιγότερη. βιτρίνα κίβδηλη πουλάνε. και φτωχοί πάμφτωχοι είναι. γιατί πλούτος είναι η ταπεινότητα, η γνώση του πρόσκαιρου, η αγάπη!

NOSTOS είπε...

Καλο μου Λυχναρακι..ποσο δικιο εχουν τα λογια σου...ακριβως βιτρινα κιβδηλη πουλανε,να συμπληρωσω μονο κατι οτι πλουτος ειναι και η ανθρωπια,και η αξιοπρεπεια του καθενος μας...Απλα ο Νικος και ο καθε Νικος αντι να ψαχνει να βρει την δικη του χαμενη αξιοπρεπεια..προσπαθει ν'αλλωσει τις αξιοπρεπειες των αλλων..απο εμας εξαρταται λοιπον να περιθωριοποιησουμε τετοιες συμπεριφορες..την καλησπερα μου..

SpIrToKoYto είπε...

κανένας Νίκος δεν μπαίνει πουθενά λυκάκι και δεν καταπατάει αξιοπρέπειες αν δεν του ανοίξουμε εμείς τη πόρτα...-:))

NOSTOS είπε...

Λατρεμενο μου σπιρτοκουτακι,υπαρχουν και κατι επιτηδιοι διαρρηκτες ψυχων που δεν καταλαβαινουν ουτε απο ανοικτες ,αλλα ουτε και απο κλειστες πορτες,αυθαιρετουν συστηματικα..σε μας απομενει να διαφυλαξουμε την αξιοπρεπεια μας με καθε τροπο,θυμιζονυας τους παντα ποσο αστοχη ασημαντη και συμπτωματικη ειναι η υπαρξη τους,οι τροποι τους,και οι πρακτικες τους..

Ανώνυμος είπε...

Για κάποιον που δεν γνωρίζει πρόσωπα καί καταστάσεις,τόσο αυτή η ανάρτήση σου όσο και η επόμενη η φθονερή νόηση,είναι δύο αναρτήσεις χαρακτηρισιολογικές,όμορφα δομημένες,και κυρίως άψογα καί εντέχνως κωδικοποιημένες.
Για αυτούς όμως που γνωρίζουν πρόσωπα,καταστάσεις,πρακτικές και έχουν βιώσει την παραβατική συμεριφορά κάποιων, δεν είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσουν το πρόσωπο η τον χαρακτήρα της ιστορίας.Ενα πρόσωπο που καλύπτόμενο πίσω απο μια όμορφη βιτρίνα,ενώ παράλληλα δείχνει παραβατική συμπεριφορά που θίγει υπολήψεις και συνειδήσεις,και καταπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,όπως πολυ σωστά το λέτε κι εσείς η το αφήνετε να εννοηθεί.
Εδώ όμως τίθεται το θέμα αν τέτοιου είδους πρόσωπα με τόσο νοσηρή νοοτροπία θα πρέπει να καταγγέλονται καί να απομυθοποιούνται για τίς ανούσιες πράξεις που κάνουν με ονοματεπώνυμο.
Θα το έκανα εγώ αυτό αλλά όμως δέν έχω το απαιτούμενο ψυχικό σθένος η φοβάμαι αν θέλετε τίς συνέπειες.Είμαι σίγουρη δε οτι μιλάμε για το ίδιο καί το αυτό πρόσωπο.
Θέλω δε να πώ ότι ο τρόπος γραφής σας είναι εξαιρετικά έξυπνα δομημένος περνάτε τα μηνύματά σας,τίς στοχοποιήσεις σας,αυτά που θέλετε να πείτε με τόν δικό σας ιδιαίτερο καυστικό καί αιχμηρό λόγο.
Καλή σας ημέρα Νόστε.


Ειρήνη Κανελλοπούλου

(Ελέω Βlogger που το τελευταίο διάστημα δέν λειτουργεί κανονικά)

NOSTOS είπε...

Kαλη σου ημερα φιλη Ειρηνη, και καλως μας βρηκες εδω.Πρωτα απ'ολα να ζητησω συγγνωμη για την αργοπορια της απαντησης μου,αλλα βλεπεις υπαρχουν γεγονοτα στην ζωη μας που μας αναγκαζουν να απεχουμε απο διαφορες δραστηριοτητες.Ειναι ο τροπος γραφης μου ετσι που οταν θελω να πω κατι η να στειλω μηνυματα οταν οι συνθηκες το επιτρεπουν ειναι ευθυς και καυστικος..αλλοτε παλι ειναι προσχηματικος,κωδικοποιημενος και με γριφους,ωστε να γεννησω ερωτηματικα σε αυτους που θα διαβασουν το κειμενο.Οποιος βαλει το μυαλο του να δουλεψει θα καταλαβει. Οσον αφορα τωρα το θεμα που βαζετε με το αν πρεπει να καταγγελουμε επωνυμα η οχι προσωπα και καταστασεις,θα σας απαντησω με ενα αλλο ερωτημα..ΑΞΙΖΕΙ?..Αξιζει να ασχολουμαστε με ανθρωπους που εχουν συμπεριφορες τετοιες που θα μας αναγκασουν να ριξουμε το επιπεδο μας τοσο χαμηλα οσο το δικο τους??Εχουμε και μια αξιοπρεπεια να διαφυλαξουμε.Το μονο ευκολο θα ηταν να απαντησουμε στην οποιαδηποτε προκληση πατωντας μονο το enter του πληκτρολογιου μας..αυτο ομως δεν δινει λυση στο προβλημα.Σεβομαι ομως την ψυχοσυνθεση του οποιουδηποτε ανθρωπου,και την καθε πιθανη αντιδραση του σε συμπεριφορες που δεν εξαρτωνται απο τον ιδιο αλλα απο αλλους,οποτε "Τα παντα ρει" Μερικες φορες τα ακραια συναισθηματα η τα αισθηματα που βιωνουμε γινονται παθη ακραια που οδηγουν σε ανεξελεγκτες καταστασεις.Οποτε εκει τα παντα μπορουν να συμβουν με η χωρις προσωπικο κοστος..ειναι λογικο,ειναι η ιδια η ζωη.