Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ταξιδια.mp4

....Σκορπιες σκεψεις γραμμενες πριν χρονια σε καποιο μου ταξιδι...αφιερωμενο σε ολους εκεινους που ψαχνουν την Ιθακη τους...οποια και αν ειναι αυτη... Οσο για μενα προφητικα ηταν τα οσα εγραψα εκεινο το δειλινο στο καταστρωμα ενος πλοιου...μετα απο λιγο καιρο ετσι ξαφνικα γνωρισα την δικη μου Ιθακη...οπου εννεα χρονια τωρα ζω στην δικη της γη...κολυμπω στα νερα της...λουζομαι στα κρυσταλενια της νερα...απολαμαβανω τον δικο της ηλιο...τρεχω ανεμελα στις ακτες της....αγκυροβολω στο ηρεμο λιμανι της...και οσο για την προχθεσινη μας επαιτειο τα 9 χρονια κοντα της με διδαξαν πολλα...Μα πανω απ'ολα οτι για ολους μας υπαρχει μια Ιθακη...φατνει να εχουμε τον τροπο να την βρουμε ακομη και με χαλασμενη την πυξιδα μας.. ΝΟΣΤΟΣ

15 σχόλια:

Mairaki είπε...

χαίρομαι τοοοσο πολύ για εσένα...με οπλίζει κουράγιο και ελπίδα αυτή σου ανάρτηση....σας εύχομαι λοιπόν....για τόσα και ακόμη περισσότερα χρόνια να κολυμπάς σε αυτή την Ιθάκη...την Ιθάκη σου!!!!
φιλιά!!

D.Angel είπε...

To λες και μόνος σου....
Κάποια στιγμή θα βρούμε το
φωτεινό μονοπάτι....
Τι να πω;
Τα είπες όλα!
Πολύ τρυφερό και γλυκό!
Η "χαρά του παιδιού" τι λέει γι αυτό;;;;
Χα χα χα
Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο...
Ακόμα δεν την έχω βρει την Ιθάκη αυτή αλλά τελευταία είμαι πολύ σίγουρη οτι υπάρχει κι ας μη βρίσκεται στο χάρτη. Κι οτι θα τη βρω χωρίς πυξίδα και μέσα από καταιγίδες και περιπέτειες. Μετά από μάχες με τέρατα και μνήμες.
Μέχρι τότε απολαμβάνω το ταξίδι.
Όταν γνωρίζεις οτι θα φτάσεις τότε μόνο το απολαμβάνεις το ταξίδι. Αλλιώς φοβάσαι μη μείνεις στις θάλασσες για πάντα.

Είδες Μαιράκι που ανησυχούσαμε;

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

προστάτευσέ την, όσο μπορείς περισσότερο την Ιθάκη σου...

σαν τη βρούμε θα είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε... και εσύ τυχερός στάθηκες!

NOSTOS είπε...

Μairaki μου καλη σου ημερα...σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια..και τις ευχες σου...Η ελπιδα παντα πρεπει να ζει μεσα μας,παρεα με τα ονειρα μας.

NOSTOS είπε...

D.ANGEL..φιλαρακιμου..σε ευχαριστω κι εσενα για τα καλα σου λογια...βλεπεις τον τελευταιο καιρο με εχει πιασει μια διαθεση να βγαζω στην φορα τα εσωψυχα μου..χιχιχιχι...Οσον αφορα την "χαρα του παιδιου" με απειλει οτι θα μιλησει τελευταια...χαχαχαχαχα...!!!!

NOSTOS είπε...

ΑnD Καλημερα σου....Ετσι ειναι η ζωη ενα ταξιδι θαλασσινο ποτε με γαληνεμενη θαλασσα,ποτε με φουρτουνες...κι εμεις κραταμε γερα το τιμονι και δεν λυγιζουμε..απλωνοντας παντα το βλεμμα μας στον βαθυ οριζοντα ψαχνοντας την Ιθακη μας..ακομη και αν δεν την βρουμε ταξιδεψαμε γι'αυτην..ευχαριστω για το σχολιο σου να εισαι πντα καλα..

NOSTOS είπε...

Λυχνε μου καλη σου ημερα...η ζωη με εχει διδαξει να μην θεωρω τιποτα δεδομενο..οποτε μια επιλογη εχω...να σεβομαι,να αγαπω,να διεκδικω και να προστατευω αυτο που εχω αποκτησει...η αγαπη και ο ερωτας μονο ετσι επιζουν με το να τους τροφοδοτουμε την φλογα της ψυχης μας και να καταθετουμε παντα την καρδια μας...Σ'ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου..και για τις επισκεψεις σου εδω...να εισαι παντα καλα..

SpIrToKoYto είπε...

" η χαρά του παιδιού " γνωστό και ως "χαζό παιδί χαρά γεμάτο ",αφού δώσει ένα γλυκό και τρυφερό φιλί στο λυκάκι για την ευχάριστη έκπληξη που του επιφύλαξε - του χαζού παιδιού -,
πάει να φτιάξει τη καρυδόπιτα που του υποσχέθηκε προκειμένου να γράψει όλα αυτά τα υπέροχα και αυθόρμητα...

Γιώργος είπε...

Εννιά, ε; Δύσκολη χρονιά... Αφού είναι ακόμη η Ιθάκη σου, έχετε βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση της αιωνιότητας...

Σας το εύχομαι...

:-)

caeser είπε...

Την ..."Ιθάκη" και τα μάτια σου, Νόστε! :-) Να είστε πάντα έτσι, ευτυχισμένοι και μαζί!

Unknown είπε...

Καλη σου ημερα φιλε μου.Δεν εχω πολλα να πω.
Τα εχεις πει ολα εσυ,η μαλλον η καρδια σου και η ψυχη σου.Εισαι τυχερος εσυ που βρηκες την Ιθακη σου.Μια Ιθακη που παντα ψαχνουμε ολοι μας.
Αλλα τυχερη και η Ιθακη σου που βρηκε εναν τετοιον ανθρωπο σαν εσενα.
Να ειστε παντα καλα κι ευτυχισμενοι,και να προσεχετε ο ενας τον αλλον.

NOSTOS είπε...

Γιωργο καλε μου φιλε ολα τα χρονια ειναι δυσκολα σε μια σχεση..Εινσι η Ιθακη μου..και θελω να ειναι για παντα ..Απο εμας εξαρταται τοσο η αντοχη οσο και η ποιοτητα αυτης της σχεσης.Ευχαριστω για το σχολιο σου,να εισαι παντα καλα και να περασεις ενα ομορφο τριημερο.Καλο σου βραδυ.

NOSTOS είπε...

caesar...καλησπερα και σε σενα..μονο σαν τα ματια μου??? σαν την ζωη μου θελεις να πεις...Ευχαριστω για τα καλα σου λογια φιλε μου και για την βολτουλα σου απο εδω...Καλο τριημερο και καλο βραδυ να εχεις..

NOSTOS είπε...

Αris...Καλως ορισες εδω.Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Παντα μιλαω με την καρδια μου και την ψυχη μου,ετσι ειμαι πλασμενος καλως η κακως.
Πραγματι ειμαι και νοιωθω τυχερος για την Ιθακη που βρηκα στο ταξιδι μου,την δικη μου Ιθακη και σιγουρα θα την προσεχω και θα την νοιαζομαι...Καλο βραδυ να εχεις και..ενα ομορφο τριημερο..