Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ποσο ισοι ειμαστε απεναντι στον θανατο??

Ξεροντας οτι η σημερινη μου αναρτηση θα "πειραξει " καποιους δεν μπορω να μην διατυπωσω τις σκεψεις μου σε κατι που με ενοχλησε τις τελευταιες ημερες..Τελικα ποσο ισοι ειμαστε μπροστα στον θανατο με αφορμη τον αδικο χαμο των δυο αστυνομικων της ομαδας ΔΙΑΣ..και πως αυτη παρουσιαστηκε απο τα ΜΜΕ τα οποια για μια ακομη φορα μας απεδειξαν οτι ο θανατος ειναι κατι που πουλαει στα δελτια ειδησεων..το εχουμε δει απειρες φορες αυτο το εργο τα τελεταια χρονια..
Η επικοτητα της εκφορας λογου των δημοσιογραφων,η υπερβολικη επαρση τους σε αυτο το συγκεκριμενο περιστατικο με ενοχλησε..Συμφωνω κι εγω και καταδικαζω αυτην αποτοπαια εγκληματικη πραξη..αλλα το καθε νομισμα εχει δυο οψεις ,τι  θελω να πω με αυτο?
Τα δυο παλληκαρια επεσαν δολοφονημενα εν ωρα υπηρεσιας πηγαν να κανουν το καθηκον τους..
Μηπως ξερει κανεις ποσοι εναεριτες της ΔΕΗ σκοτωθηκαν εν ωρα υπηρεσιας τα τελευταια δυο χρονια..πεφτοντας απο πολυ μεγαλο υψος? να σας πω εγω 6 νεκροι τα τελευταια δυο χρονια..Μηπως γνωριζει κανεις ποσα εργατικα θανατηφορα ατυχηματα εχουμε απο απλους εργαζομενους εν ωρα καθηκοντος?..Να θυμηθουμε τους θανατους απο εκρηξεις στα αμπαρια πλοιων εργαζομενων στην ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη του περαματος?...να θυμηθουμε τους νεκρους της ΠΥΡΚΑΛ? Ολα αυτα τα γεγονοτα τα ΜΜΕ τα καλυψαν με εναν εντελως επιφανειακο τροπο απλα γιατι επρεπε να τα καλυψουν..θα μου πειτε οτι εδω υπαρχει η δολοφονια δυο παιδιων που εχασαν τη ζωη τους ...μα και οι θανατοι των αλλων εργαζομενων δολοφονιες δεν ειναι??δολοφονιες απο εγληματικη αμελεια καποιων που νομιζουν οτι ανθρωπινη ζωη ειναι αναλωσιμη..
Τα ΜΜΕ ακομη μια φορα μας απεδειξαν ποσο καλα παιζουν το επικοινωνιακο τους παιχνιδι,διαμορφωντας κλιμα  και συνειδησεις και οδηγοντας τα πραγματα τεχνιεντως εκει που τους προσταζουν τα μεγαλα αφεντικα τους.
Το επαγγελμα του δημοσιογραφου ειναι λειτουργημα κι εχει να κανει με την ενημερωση του κοσμου..και οχι να κανει και να διαμορφωνει πολιτικες.εχει το δικαιωμα να κανει κριτικη,αλλα δεν εχει το δικαιωμα να παρεμβαινει στα οποιαδηποτε δρωμενα και μαλιστα οταν αυτα εχουν να κανουν  με ψυχες που χανονται..Ο πονος μιας μανας που εχει χασει το παιδι της ειναι παντου ο ιδιος..ο θανατος αγγιζει τους ανθρωπους  με την ιδια παντα παγωμενη του αισθηση..κι επιτελους ας καταλαβουν καποιοι οτι απεναντι στον θανατο ειμαστε ολοι ισοι..λιγος σεβασμος δεν βλαπτει ο θανατος των ανθρωπων δεν ειναι εμπορευσιμο ειδος..

10 σχόλια:

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

καθόλου δεν είμαστε ίσοι απέναντί του!

από τη στιγμή που εμπορευματοποιήθηκε...
από τη στιγμή που εισχώρησαν πολιτικά παιχνίδια...
από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν πως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι... ούτε στη ζωή ούτε και στο θάνατο...

αξιόλογη και "ανθρώπινη" η ανάρτησή σου!

NOSTOS είπε...

Σ'ευχαριστω πολυ λυχνε μου για το σχολιο σου..δυστυχως ετσι ειναι ειπες αληθειες,αληθειες που εχουν να κανουν με την συμπεριφορα ορισμενων απεναντι στην ανθρωπινη ζωη,αλλα και στον πονο του θανατου,και δυστυχως σκοπος τους ειναι οχι η ενημερωση αλλα και η διαμορφωση προτυπων που ειναι προσβαλουν την ανθρωπινη αξιοπρεπεια,ακομη και την ωρα του θανατου του..Καλο Σαββατοκυριακο να εχεις η μαλλον καλο σου τριημερο

D.Angel είπε...

Λυπήθηκα πολύ για τη δολοφονία
των δύο παιδιών!!! Εχεις δίκιο για το
θέμα αλλά εγώ προσωπικά, μετά απ αυτό,
θα σκεφτώ πολύ σοβαρά να ξεστομίσω
το γνωστό: Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι!
Δεν μου πάει καρδιά! Μήπως γι αυτό το λόγο
έγινε;;;; Λέω εγώ τώρα! Καλό Σ/Κ
και καλά κούλουμα σε όλους!!!!

NOSTOS είπε...

Καλησπερα Αγγελακι,,,σιγουρα τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως φαινονται,πολλα παιχνιδια παιζονται αυτον τον καιρο και τιπουα δεν ειναι τυχαιο ειδικα αν δεις προσεχτικα το πως εξελιχθηκε ολη αυτη η ιστορια,καποιοι καθολου τυχαια οδηγηααν αυτα τα δυο παλληκαρια στο στομα του λυκου.

eloy είπε...

Προφανώς λυπηρό το γεγονός των δύο αστυνομικών όπως και κάθε θανάτου, με οποιονδήποτε τρόπο. Συμφωνώ μαζί σου σε κάθετι που γράφεις στο κείμενό σου και θα ήθελα να προσθέσω ότι κοιτάμε όλοι την υποκειμενική βία, δηλαδή τη διατάραξη μιας ήδη υπάρχουσας ειρηνικής κατάστασης με προφανή μέσα (δολοφονία των δύο αστυνομικών), τη θεωρούμε απίστευτα σημαντική και παραβλέπουμε την αντικειμενική βία της οποίας γινόμαστε εμείς θύματα, η οποία είναι αυτή η τάχα μου ξαφνική, κατευθυνόμενη ανθρωπιστική φύση των ΜΜΕ, η βία η οποία υπάρχει ήδη στη φυσιολογική τάξη πραγμάτων και την αποδεχόμαστε χωρίς να την αναγνωρίζουμε θεωρώντας πράξεις (όπως την αντίδραση των ΜΜΕ) ως φυσιολογικές. Μα γινόμαστε θύματα, για αυτόν ακριβώς το λόγο που λες, ότι δηλαδή, ηθικά, ευτελίζουν την έννοια του θανάτου και το πόσο ίσοι είμαστε όλοι απέναντί του.

NOSTOS είπε...

ELOY καλησπερα σου..καθημερινα γινομαστε μαρτυρες μιας βιας σε πολλα επιπεδα,ηθικη βια,συναισθηματικη βια,και σωματικη βια οπου τα ΜΜΕ εντεχνα στρεφουν την προσοχη της κοινης γνωμης αλλου..η ανεργια,η πεινα,το αβεβαιο μελλον αυτου του λαου,οι απολυσεις,τα πακετα των οικονομικων μετρων δεν πουλανε,πουλαει μονον ο θανατος..Καλο σου βραδυ καλο τριημερο και ευχαριστω για το σχολιο σου εδω..

effie... είπε...

καλημέρα κι από μένα, εγώ δεν τους παρακολουθώ πια διαβάζω εφημερίδες μόνο...δε θα προσθέσω κάτι συμφωνώ μαζί σου

NOSTOS είπε...

Kαλη σου ημερα effie ευχαριστω για το σχολιο σου και την επισκεψη σου εδω..το ιδι κανω κι εγω με εχουν κουρασει και τους εχω βαρεθει..τουλαχιστον ο εντυπος τυπος κατα ακομη τα προσχηματα,και συνεπως καποιο επιπεδο..Καλα κουλουμα να εχεις..

Γιώργος είπε...

Καλησπέρα.. Έχεις απόλυτο δίκιο.. Στην συγκεκριμένη μάλιστα συγκυρία (όταν ολοένα και περισσότερος κόσμος διακατέχεται, καθόλου άδικα κατά την άποψή μου, από αντι-αστυνομικό μένος) οι συγκεκριμένες δολοφονίες (αποτρόπαιες από κάθε άποψη, δεν το συζητάμε αυτό..) χρησιμοποιήθηκαν ως πολιτικό άλλοθι για την αστυνομική βία από τα γνωστά - γνωστά παπαγαλάκια της εξουσίας..

NOSTOS είπε...

Kaλη σου ημερα φιλε Γιωργο ευχαριστω για το σχολιο σου,θα συμφωνησω μαζι σου απλα θελω να προσθεσω οτι αυτο το αλλοθι θα το χρησιμοποιησει η ΕΛ.ΑΣ για πιο πολυ και αγρια καταστολη.Σημερα η αστυνομια εχει σαν δογμα οχι την προστασια των πολιτων(Κατι που ειναι και πρακτικα αδυνατον λογω των προβληματων που υπαρχουν σε θεματα εξοπλισμου και εκπαιδευσης)..κι ετσι λοιπον ο κατασταλτικος της ρολος θα ειναι ενα στοιχειο το οποιο θα αγριεψει τα πραγματα και θα μεγαλωσει οπως κι εσυ πολυ σωστα αναφερεις το αντι-αστυνομικο μενος απο την πλευρα των πολιτων και οχι αδικα βεβαιως.