Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Για ποια Χριστουγεννα μου μιλας??

Για ποια Χριστουγεννα μιλαμε..για ποιες γιορτες οταν διπλα μας υπαρχουν αστεγοι που κοιμουνται σε παγκακια οι πιο τυχεροι..και καταχαμα οι αλλοι με δυο χαρτονια για στρωσιδια.Χριστουγεννα των πεινασμενων που ψαχνουν τα σκουπιδια για να βρουν κατι να φανε..τι αλλο να πει κανεις για την αντιφατικοτητα και την υποκρισια αυτου του κοσμου..μαγικη εικονα τα καθε ειδους λαμπακια και οι στολισμενοι δρομοι..και καπου εκει οταν το σκοταδι αρχιζει να πεφτει,ανθρωποι σκιες αποκληροι μιας αγριας κοινωνιας που τους εχει ριξει στο περιθωριο προσπαθουν να βρουν μια γωνια να ζεσταθουν να κουρνιασουν αυτοι και τα ονειρα τους..και διπλα τους οι σκελετωμενες μορφες των πιστων τους φιλων..των σκυλων οι μονοιφιλοι που τους εχουν απομεινει..γιατι οι ανθρωποι γιορταζουν και θα γιορταζουν μεσα στην ληθη τους και την νιρβανα τους τα χριστουγεννα και τα καθε χριστουγεννα...αγνοωντας επιμελως καποιους οι οποιοι εχουν αναγκη την αγαπη μαςμια στεγη και ενα πιατο φαγητο ισως απο αυτα που αφειδως θα πεταξουμε καποιοι απο εμας στα σκουπιδια..

12 σχόλια:

evelina είπε...

Μια εικόνα χίλιες λέξεις .Απάνθρωπες καταστάσεις στους δρόμους ,και άλλοι κοιτάζουν να κάνουν το ψηλότερο δέντρο με τα περισσότερα λαμπάκια .Όλο το κόστος αυτό άραγε σε πόσους άστεγους θα έδινε ένα ζεστό στρώμα και ένα πιάτο φαί γι αυτές τις άγιες μέρες? Για να είναι και στο πνεύμα των Χριστουγέννων .Καίγεται η καρδιά μου βλέποντας όλα αυτά .Δυστυχώς μεμονωμένα δεν γίνεται κάτι ,μακάρι να μπορούσε να γίνει .
Καλή παραμονή Χριστουγέννν

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

.......................αυτη ακριβως την αποψη εχω κι εγω, κι αρνουμαι να γιορτασω.....ειναι το μονο που μπορω να κανω

NOSTOS είπε...

Eβελινα μου καλησπερα σου..ειναι μια κατασταση που κρατα χρονια,φυσικα υπαρχουν καποιες μη κυβερνητικες οργανωσεις,καποιοι εθελοντες και οσοι απο εμας εχουμε μηνει ακομη ευαισθητοι και βοηθαμε,αλλα δυστυχως δεν φθανει αυτο.Αυτο που πρεπει να γινει ειναι μια συντονισμενη προσπαθεια απο πολλους ωστε να βρεθει μια μονιμη λυση γιάυτους στους ανθρωπους..Τοσα ακατοικητα και εγκαταλελειμμενα κτιρια υπαρχουν ας τα φτιαξουν και ας στεγασουν εκει αυτους τους ανθρωπους με παροχη νερου και ρευματος..αν θελουμε να λεγμαστε πολιτισμενοι.Περα απο αυτο θα πρεπει να εξετασουν οι ειδικοι και τις αιτιες που οδηγουν αυτους τους ανθρωπους στο να μενουν αστεγοι.Καλο βραδυ να εχεις και να περασεις ομορφα αυτες τις ημερες.

NOSTOS είπε...

Ρικη μου σε καταλαβαινω απολυτα..μπορει να γινομαι κακος και γκρινιαρης γιατι χαλαω το πνευμα των Χριστουγεννων..αλλα δεν ξερω εγω ετσι τα βλεπω τα πραγματα δεν μου αρεσει να χαιδευω τα αυτια κανενος..ειναι τραγικο για την κοινωνια μας απο την μια τοσα χρονια να ξοδευουμε αλογιστα και να υπερκαταναλωνουμε..και απο την αλλη να υπαρχουν ανθρωποι που ειναι αστεγοι και ψαχνουν στα σκουπιδια για αποφαγια οχι για να χορτασουν αλλα για να ξεγελασουν την πεινα τους.Καλο βραδυ να εχεις και ευχαριστω για την εοισκεψη σου και το σχολιο σου..να εισαι παντα καλα..

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

το πνεύμα των Χριστουγέννων... ποιό πνεύμα; ποιά Χριστούγεννα; της φτώχειας; της πείνας; της εγκατάλειψης; το πνεύμα το ανέλπιδο; και εμείς εδώ, στην μπλοκόσφαιρα την μικρογραφία της έξω της ζωής, να στολίζουμε... τους χαρούμενους να παίζουμε και τους αισιόδοξους... γκυ και δεντράκια να στολίζουμε, ευχές που τίποτα δεν κοστίζουν να μοιράζουμε...

γι' αυτό νόστε μου ας γίνει "σκοτάδι και σιωπή"... και δες πως μας κατάντησαν... κάποιοι, ίσως λίγο πιο ευαίσθητοι, να ντρέπονται για το φαΐ που τρώνε...

KANTHAR0S είπε...

Προσωπικά μιλάω για τα Χριστούγεννα μέσα από τα οποία μπορούμε να τροποποιήσουμε την συμπεριφορά μας και να πετύχουμε μόνιμη παραμόρφωση σε αυτή.

Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς αποτελούμε τον κόσμο. Εγώ πάντως άλλαξα.

Καλές γιορτές σε όλους.

Unknown είπε...

Δεν μας μενει περιθοριο να περιμενουμε την Πρωτοχρονια για απολογισμους.
Ας κανουμε πραξη , καθημερινοτητα την προσφορα και αλληλεγγυη [μακρα απο φιλανθρωπια] ας μη μενουμε στα λογια .....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Για ποια Χριστούγεννα μιλας;

Της πείνας;

Της εξαθλίωσης;

Της γύμνιας;

Ε όχι,

αρνουμαι στα ψέμματα να υποκλιθω

Αρνούμαι να γιορτάσω

Αρνουμαι συνενοχος

κι αρχάγγελος της «καθαρσης» να γίνω

Αρνουμαι να συμμετάσχω στην παλινωδία της ξεφτίλας

http://logo-texnia.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html

Σταλαγματιά είπε...

*★Merry★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★Christmas★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚and A Happy New Year 2011

NOSTOS είπε...

Λυχνε θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου..και θελω να επισημανω και κατι αλλο.η καταντια μας εκει που μας εφτασαν δηλαδη,ειναι οτι μας εβαλαν να φαγωνομαστε μεταξυ μας,η μια κοινωνικη ομαδα με την αλλη..και αυτοι συνεχιζουν απροσκοπτοι το κατασροφικο τους εργο..καλο σου βραδυ

NOSTOS είπε...

Ρικη μου σε ευχαριστω για το σχολιο σου πολυ σημαντικο,επιτελους ας ξυπνησουμε και ας αρχιζουμε να αρνιομαστε εναν κοσμο τραγικο,ανισο.αδιαφορο..εναν κοσμο που μας εχουν ετοιμασει καποιοι χωρις οραματα και μελλον..Καλο βραδυ και σε σενα καλη μου φιλη..

NOSTOS είπε...

Σταλαγματια μου ..ευχαριστω για τις ευχες σου ευχομαι κι εγω να εισαι παντα καλα..γεματη υγεια ευτυχισμενη και μια ζωη χαμογελα σπαρμενη..