Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μια χαμενη ευκαιρια...


Σημερα η Ελλαδα εχασε μια ευκαιρια για να ταραξει λιγο τα λημναζοντα νερα της Ευρωπης και οχι μονο..Σημερα ηταν η τελευταια ημερα οπου η Ελλαδα θα μπορουσε να εγειρει αξειωσεις για οικονομικες αποζημιωσεις εξ'αιτιας των ζημιων υλικων και ηθικων που υπεστει κατα την διαρκεια του δευτερου παγκοσμιου πολεμου απο την  ναζιστικη Γερμανια..Πριν λιγες ημερες ο υπ.δικαισυνης κατι ψελλισε ,αλλα προφνως το εκανε για λογους εντυπωσεων..Οι απαζημιωσεις που θα επειρνε η Ελλαδα -αν επαιρνε προσωπικη μου εκτιμηση αυτη- θα αγγιζε σχεδον το εξωτερικο της χρεος.
Σημερα κανεις δεν μιλησε γι'αυτο,κανενας πολιτικος απο κανενα πολιτικο κομμα ουτε καν ο λαλιστατος προεδρος της Δημοκρατιας δεν ειπε κουβεντα,ενω κατα τα αλλα εκανε δηλωσεις για την αποχη στις τελευταιες εκλογες..Τα καναλια ,οι καναλαρχες και οι δημοσιογραφοι που υποτιθεται οτι κοπτονται για το καλο της χωρας  το εκαναν γαργαρα..κατα τα αλλα σημερα στην βουλη περναει με την διαδικασια του επειγοντος το νομοσχεδιο που καταργει κεκτημενα δικαιωματα των εργαζομενων.
Ειναι προφανες οτι η Ελλαδα ακομη και αν δεν επαιρνε τις αποζημιωσεις, χαμενη δεν θα εβγαινε θα ειχε κανει εναν εντιμο αγωνα και θα κερδιζε και τις εντυπωσεις..
Δυστυχως ουτε νια προσπαθεια δεν εγινε ετσι για τον πληγωμενο εγωισμο αυτης της χωρας.
Τελικα εμεις δεν εχουμε βουλη...ενα κοτετσι εχουμε με 300 κοτες μεσα.

Υ.Γ Εκεινος ο πατριδοκαπηλος Καρατζαφερης και η παρεα του που το παιζει ελληναρας και το μονο που ξερει ειναι να τα  βαζει με τους μεταναστες μεχρι φτανει η μισαλοδοξη και αλυτρωτικη πολιτικη του που ειναι σημερα?? Αλλα βεβαια εχει συμφεροντα στην Γερμανια οικονμικης φυσεως φυσικα.
ψιλα γραμματα αυτα Γιωργο.

                                                                                                                       ΝΟΣΤΟΣ

8 σχόλια:

Καπετάνισσα είπε...

Μα στην Ελλάδα ζούμε...

Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, ό,τι αρπάξει.....


Τα φιλιά και τη θλίψη μας!

NOSTOS είπε...

Καπετανισσα μου..Εχεις απολυτο δικιο στην Ελλαδα ζουμε.Στην Ελλαδα της αρπαχτης,του παρανομου κερδους και της ατιμωρησιας των πολιτικων..Την καλημερα μου,να ειστε παντα καλα.

D.Angel είπε...

Δεν τα παρακολουθώ αυτά γιατί με στεναχωρούν!
Είναι αυτό που λέει και το τραγούδι: Στο ίδιο έργο θεατές....

Καλημέρα και πολλά φιλιά από μένα

NOSTOS είπε...

Καλη σου ημερα D.Angel...Φιλαρακι μου δυστυχως ειναι πολλα αυτα που μας στεναχωρουν..απλα μηπως απο θεατες ηλθε η ωρα να γινουμε και πρωταγωνιστες σε ενα εργο που παιζεται εδω και χρονια και μας αφορα??

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία γιαυτή την έρμη πατρίδα...
Τελικά απορώ πως υφίσταται ακόμα!!!
Την καλησπέρα μας...

D.Angel είπε...

Δίκιο έχεις αλλά πώς;
Και ποιός μας ακούει;
Φιλιά πολλά και καλό απόγευμα!
Σμουατς

NOSTOS είπε...

Kαλησπερα καπετανιε μου...υφισταται ακομη αλλα δεν ειναι δικη μας πλεον,υποθηκευμενοι ειμαστε δυστυχως κι εμεις και τα παιδια μας,και τα παιδια των παιδιων ακομη..Καλο βραδυ να εχετε κι ευχαριστω για το σχολιο σου.

NOSTOS είπε...

D.Angel φιλαρακι μου καποια στιγμη θα μας ακουσουν θελουν δεν θελουν φτανει να μην ειναι αργα.Οι αιτιες και οι αφορμες υπαρχουν,και τροποι αντιδρασης απο την πλευρα μας ειναι πολλοι..απλα δεν εχουμε ξυπνησει ακομη σαν λαος..ισως γιατι πολλοι τρωνε απο τα ετοιμα ακομη μολις σωθουν και αυτα τοτε τι θα γινει? αναγκσστικα θα ξεσηκωθει ο κοσμος...Καλο βραδυ να εχεις..