Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

παγκοσμια ημερα του παιδιου..


Αν και διαφωνω με τις παγκοσμιες ημερες..γιατι πιστευω οτι ειναι υποκριτικο να νοιαζομαστε και να θυμομαστε καποια γεγονοτα μια συγκεκριμμενη ημερα του χρονου.
Φανταζομαι τον λογο που εχουν θεσπισθει ολες αυτες οι παγκοσμιες ημερες.,Ωστοσο σημερα 11 του Δεκεμβρη γιορταζεται η παγκοσμια ημερα του παιδιου που συμπιπτει παντα με την ιδρυση της Unicef.
Σημερα λοιπον ας αναλογισθουμε ολοι οτι χιλιαδες παιδια πεθαινουν απο την πεινα...και τις αρρωστιες..
Σημερρα λοιπον ας αναλογισθουμε ολοι μας τα εκατομμυρια των παιδιων που καποιοι τα εκμεταλευνται χρησιμοποιοντας τα σαν εργατικο  δυναμικο ενω θα επρεπε  την ιδια ωρα να βρισκονται στα   σχολεια ..
Σημερα λοιπον ας αναλογισθουμε ολοι μας τα χιλιαδες παιδια που εχουν σκοτωθει αδικα απο βομβαρδισμους σε κατοικημενες περιοχες  σε παραλογους πολεμους..
Σημερα ας αναλογισθουμε ολοι μας  τα χιλιαδες κακοποιημενα παιδια στον κοσμο..και τα χιλαδες παιδια που πεφτουν θυματα σεξουαλικης κακοποιησης,και πορνογραφιας στο διαδυκτιο.
Σημερα ας αναλογισθουμε  ολοι μας οτι ειμαστε συννενοχοι σε εναν κοσμο ακαταλληλο για παιδια ..που τον φτιαξαμε ετσι συμφωνα με τα δικα μας θελω..χωρις να λαβουμε υπ'οψιν μας τις αναγκες αυτων των παιδιων,τα δικα τους θελω.
Σημερα ας αναλογισθουμε και ας ξυπνησουμε επιτελους και να δουμε τι μπορουμε να κανουμε για να διορθωσουμε ολα αυτα τα ασχημα που εχουμε κανει..
Ας τους χαρισουμε εναν κοσμο οπως αυτα τον ονειρευονται με το παιδικο και αθωο τους μυαλο..οπως αυτα τον βλεπουν μεσα απο τα δικα τους ματια....Ας τους χαρισουμε ενα μελλον καταλληλο να μεγαλωσουν χωρις σωματικα και ψυχικα τραυματα..και τελος ας μην ξεχναμε οτι καποτε ειμασταν κι εμεις παιδια και πλαθαμε με την φαντασια μας εναν κοσμο διαφορετικο απο αυτον που ζουμε σημερα..

                                                                                                                 ΝΟΣΤΟΣ

10 σχόλια:

ღ oneiremataღ είπε...

πόσες αλήθειες...πόσες πικρές αλήθειες...έχεις απόλυτο δίκιο, το μέλλον μας είναι τα παιδιά, αν κι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, δυστυχώς εκείνα δε μπορούν να το ατενίσουν με αισιοδοξία, αλλά παρόλα αυτό εμείς οφείλουμε να προσπαθήσουμε να τους διασφαλίσουμε εκείνο το μέλλον που τους αρμόζει...

NOSTOS είπε...

Συμφωνω μαζι σου..στα παιδια σημερα αν κοιταξεις στα ματια τους βλεπεις την ανασφαλεια που βιωνουν για το αυριο..χωρις να μας μιλουν με τον τροπο τους μετην ψυχη τους μας οδηγουν και μας προσταζουν να κανουμε κατι για το μελλον τους.Ας αφησουμε το "εγω" στην ακρη και ας επιλεξουμε το "εμεις" να δουμε πως μπορουμε να τους χαρισουμε ενα μελλον βιωσιμο.Ευχαριστω για το σχολιο σου να εχεις ενα ομορφο Σαββατοκτριακο.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αν δεν θυμασαι 364 μερες τον χρονο, γιατι να θυμασαι την 365η;;;;;;;;;;;;

NOSTOS είπε...

Μαζι σου κι εγω Ρικη μου..δυστυχως ετσι ειναι η ανθρωπινη υποκρισια σκληρη και κυνικη..Καλο Σαββατοκυριακο να εχεις..

D.Angel είπε...

Νομίζω πως δεν χρειάζεται σχόλια!
Τα είπατε όλα! Νοστος μου
για άλλη μια φορά με κάνεις περήφανη!
Φιλιά πολλά

NOSTOS είπε...

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια καλη μου D.ANGEL μακαρι αυτα που λεμε εδω να τ'ακουγαν και τ'αυτια καποιων που μαλλον δεν ιδρωνουν ουτε απο την δυστυχια αυτων των αθωων πλασματων,αλλα ουτε και απο την δυστυχια των ανθρωπων που μας περιβαλλουν..τι να πω τοση αναλγησια πια απο την παγκοσμια κοινοτητα??Ευχαριστω για τη βολτα σου απο εδω και για τοσχολιο σου.

Velvet είπε...

Ισως είναι υποκριτικό να νοιαζομαστε
και να θυμόμαστε οποιον υποφερει
μονο καποιες μερες του χρονου
Αλλα καλο ειναι που υπαρχουν
να μας υπενθυμιζουν ότι δεν ειμαστε
μοναχοι μας σε τουτο τον κοσμο
Εστω και για μια μερα
ας ενοχληθεί λίγο η τακτοποιημένη
μας συνειδηση
Καλο βραδυ...

Sunny είπε...

Καλημέρα! Θα συμφωνήσω με όλους του προγράφωντες. Είμαστε τόσο "απασχολημένοι" με όλα τα υπόλοιπα και θυμόμαστε κάποια πράγματα μόνο όταν μας χτυπήσουν την πόρτα...
Καλή Κυριακή να έχεις!

NOSTOS είπε...

Velvet Kαλη σου ημερα..σιγουρα θα συμφωνησω μαζι σου ειναι υποκριτικο να θυμομαστε καποια γεγονοτα καποιες συγκεκριμενες ημερομηνιες,,γι'αυτο εκανα κι εγω αυτη την αναρτηση σαν υπενθυμιση μιας ημερομηνιας που ειναι αφιερωμενη στα παιδια..καιγια να αναλογισθουμε τις δικες μας ευθυνες,αλλα και για να αλλαξουμε οσο μπορουμε τηυν κατασταση..ευχαριστω για το σχολιο σου..

NOSTOS είπε...

Sunny μου καλη ημερα και σε σενα ..δυστυχως εχουμε εμπλακει μεσα στα αδιεξοδα μας και ξεχναμε τα αυτονοητα..ευχαριστω και σε σενα για την επισκεψη σου εδω..