Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Γιατι...??






Καπως ετσι σκοτωνουν τα ονειρα μας,την ελπιδα μας ,το μελλον μας,οπως εκεινο το οχι και τοσο μακρινο βραδυ του Δεκεμβριου.Ο θανατος ηλθε ξαφνικα,κυνικα, απροσμενα σκληρος....Ενα ερωτημα μενει μονο ΓΙΑΤΙ?
Μην δακρυζεις μικρε Αλεξη για μας..ισως να μην το αξιζουμε γιατι δεν καναμε τιποτα για να αλλαξουμε τον κοσμο..ουυε οι ενοχες μας δεν μας αγγιζουν πια.
Κρατησε μονο ενα τελευταιο δακρυ για εναν κοσμο που βουλιαζει μεσα στην σαπιλα των πολιτικων και ενος διεφθαρμενου πολιτικου συστηματος...
Κρατησε ενα τελευταιο δακρυ για ενα κοσμο που χανεται μεσα στην υποκρισια και την μιζερια..χωρις αξιες και οραματα..
Να εισαι καλα οπου κι αν εισαι,,ευτυχως εκει στον δικο σου κοσμο δεν υπαρχουν "αδεσποτες σφαιρες"..ουτε εξστρακισμενα μυαλα...ουτε δολοφονοι που το πιστολι τους ειναι το υποκαταστατο του χαμενου τους ανδρισμου..

                                                                                                             ΝΟΣΤΟΣ

10 σχόλια:

Βαλκυρία είπε...

το υποκατάστατο της χαμένης τους ανθρωπιάς νομίζω ότι είναι

Καλό βράδυ

NOSTOS είπε...

Θα συμφωνησω καλη μου Βαλκυρια ομολογω οτι αυτο δεν το ειχα σκεφθει..παντως οταν ανθρωποι φτανουν σε αυτο το σημειο να φερουν μια ζωη ετσι για πλακα..τι να πω..εχουν χασει τα παντα.Καλο σου βραδυ..κι ευχαριστω για το σχολιο σου.

Γιώργος είπε...

Καλώς σας βρίσκω, έστω και εν μέσω λύπης, οργής και στεναγμών.. Μια γλυκιά φατσούλα μ' έφερε εδώ που απόμεινε να κουβαλάει ένα τεράστιο 'Γιατί;' στο άγουρο στήθος σαν ακατανόητο μενταγιόν και σαν κατάρα..

Να συμφωνήσω με όσα διάβασα.. Μόνο να μην έρθει πάλι η καταρραμένη ώρα που θα ξανατραγουδήσουμε ταπεινωτικά τα λόγια του Ποιητή:
'ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος'

http://stixo-mythia.blogspot.com/2010/10/blog-post_6411.html

NOSTOS είπε...

Καλως ορισες φιλε Γιωργο..οργη ναι λυπη ναι..και ελπιδα συναμα οτι αυτο δεν θα ξανασυμβει για κανενα παιδι που δεν προλαβε να συναντησει τα ονειρα του.Δεν αξιζει να σκοτωνουμε ετσι τις ελπιδες μας,και να θαβουμε το μελλον μας με αυτον τον τροπο.Συμφωνω κι εγω με τα λογια του ποιητη οσο ταπεινωτικα και αν ειναι..ειναι ομως οι πικρες αληθειες που στοιχειωνουν τις ζωες μας και τα ονειρα μας..Καλο σου βραδυ ευχαριστω για το σχολιο σου και παντα καλοδεχουμενος θα εισαι εδω..

humanity είπε...

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΓΙΑΤΙ"ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΘΑ ΑΝΑΒΟΣΒΥΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ "ΔΙΟΤΙ",ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ...

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ.

KitsosMitsos είπε...

Γιατί έτσι, απ'ό,τι φάνηκε. Χωρίς λόγο, απλώς έτσι. Δυστυχώς...

NOSTOS είπε...

humanity καλως ορισες εδω,,θα συμφωνησω μαζι σου οτι καθε εποχη εχει και τα δικα της γιατι..και τραγικα "γιατι"διοτι σερνουν μαζι τους δολοφονιες...σιγουρα θα καταγραφουν στις σελιδες της ιστοριας αλλα σε μαυρες σελιδες..Οσο για το απανθρωποι αυτο ειναι που με φοβιζει πιο πολυ..γιατι οπως γνωριζεις κι εσυ κι εγω και ολοι μας θερμοκεφαλοι υπαρχουν ουκ ολιγοι σε αυτην την χωρα.Ευχομαι και ελπιζω ο μικρος Αλεξης να ειναι το τελευταιο θυμα τετοιων συμπεριφορων που δεν αρμοζουν σε μια κοινωνια που θελει να λεγεται πολιτισμενη.Καλο σου βραδυ κι ευχαριστω για την επισκεψη σου εδω και το σχολιο σου.

NOSTOS είπε...

Kitsos mitsos.. δυστυχως ετσι για πλακα καποιος ετσι ασυνειδητα και απανθρωπα και μια κτηνωδη κυνικοτητα σηκωνει ενα περιστροφο και πυροβολει σκοτωνοντας ενα αθωο 15χρονο..ετσι για πλακα θα μπορουσε στην θεση του μικρου Αλεξη να ηταν καποιος απο εμας..η μπορει να ειναι καποιος απο εμας που θα βρεθει μπροστα σε εναν στυγνο και αμετανοητο δολοφονο την λαθος ωρα σε λαθος μερος..Καλο σου βραδυ και σε ευχαριστω για το σχολιο σου..

Unknown είπε...

Κοιτάζω τη φωτογραφία ώρα πολύ και δεν βρίσκω λέξεις. Δεν υπάρχουν.
Ίσως μόνο ένα συγγνώμη αλλά κι'αυτό έτσι πως κατάντησε τι να το κάνει ....;;;

NOSTOS είπε...

Θα συμφωνησω μαζι σου..καλη μου meggie..το συγγνωμη ειναι ενα τιποτα,μπροστα στην απουσια του μικρου Αλεξη στα ονειρα του..στα οραματα του.Τι αλλο μπορει ναπει κανεις..Καλο βραδσυ να εχεις..