Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Terra incognita...χρονος 1ος !!!

Σημερα γιορταζουμε..το μπλογκ μας  TERRA INCOGNITA (Aγνωστη γη) κλεινει τον πρωτο χρονο λειτουργιας του.Ξεκινησα αυτην την προσπαθεια με πολυ μερακι θελοντας κι εγω να συμμετεχω σε μα κοινη προσπαθεια ανθρωπων που εχουν κατι να πουν.,εχουν κατι να πουν μεσα απο την καρδια τους,
Για μενα το blogging δεν ειναι αυτοσκοπος, ουτε  αυτοεπιβεβαιωση,για μενα οι φιλοι που εχουν εγγραφει και παρακολουθουν το terra incognita δεν ειναι αριθμοι,δεν ειναι  κουκια που απλως κοσμουν  το template.,ειναι πανω απ'ολα φιλοι και ας μην τους γνωριζω,ειναι προσωπικοτητες που πραγματικα με τιμουν με την παρουσια τους εδω,και με τα σχολια τους.,ειναι ανθρωποι με κοινα οραματα για εναν καλυτερο κοσμο,απλα ο καθε ενας απο εμας εχει τον δικο του τροπο εκφρασης και προβληματισμου και αυτη η διαφορετικοτητα ειναι που μας κανει μοναδικους.
Λαθη εκανα,και θα κανω,ειμαι ανθρωπος που θα σεβασθω την οποιαδηποιτε αποψη,και κριτικη  ακομη  και αν διαφωνω με αυτη.. Ο καθε ενας εχει το δικαιωμα να εκφραζει την αποψη του ελευθερα,αλλωστε γι'αυτο δεν παλευουμε εδω??
Θα συνεχισω να ειμαι εδω και μεσα αποτις αναρτησεις μου,τους προβληματισμους μου,την ποιηση που υπεραγαπω,την μουσικη που θα ανεβαζω,θα ειμαι εδω λοιπον μαζι με εσας σε μια κοινη προσπαθεια να ομορφηνουμε την ζωη μας. να χαλαρωνουμε, να επικοινωνουμε.
Τελος θα ηθελα να  ευχαριστησω  μεσα αποτην καρδια μου ολους τους φιλους που εχουν ηδη εγγραφει στο Terra imcognita,αλλα και αυτους που θα ερθουν.
Θα ηθελα ακομη να ευχαριστησω τους φιλους που περασαν απο εδω αλλα δεν εμειναν
Θα κλεισω με ενα αποσπασμα απο ενα ποιημα του Pessoa.

Δεν είμαι τίποτα
Ποτέ δεν θα είμαι τίποτα.
Δεν μπορώ να θέλω να είμαι κάτι.
Αλλά έχω μέσα μου όλα τα όνειρα του κόσμου

Να εισθε ολοι παντα καλα,οπου και αν εισθε,οτι και αν κανετε,,,και να προσεχετε τους εαυτους  σας..
Καλο σας βραδυ.

                                                                                               ΝΟΣΤΟΣ
.

24 σχόλια:

Theodosia είπε...

Δεν είμαι τίποτα
Ποτέ δεν θα είμαι τίποτα.
Δεν μπορώ να θέλω να είμαι κάτι.
Αλλά έχω μέσα μου όλα τα όνειρα του κόσμου
Απομόνωσα αυτούς τους στίχους γιατί νομίζω ότι με περιγράφουν όπως και τους περισσότερους από μας που ασχολούμαστε με το blogging. Καλή σου συνέχεια φίλε μου.Ή μάλλον καλή μας συνέχεια σε όλους τους ονειροπόλους για έναν καλύτερο κόσμο.

NOSTOS είπε...

Γεια σου καλη μου φιλη Θεοδοσια ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια..ευτυχως που εχουμε τα ονειρα μας να πορευομαστε με αυτα,σε εναν κοσμο των δηθεν,ας ειμαστε εμεις οι ονειροπολοι, και οι ρομαντικοινα προσπαθουμε για εναν καλυτερο κοσμο. Καλη συνεχεια ευχομαι και σε σενα και καλο κουραγιο.Καλο σου βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

Η επίσκεψή σου στο δικό μου μπλογκ, ήταν η αφορμή για να γνωρίσω το δικό σου.
Σου εύχομαι να το συνεχίσεις για όσα χρόνια σου κάνει κέφι και πάντα η ανασκόπηση και η αξιολόγηση των όσων έχεις ζήσει να είναι αν όχι απαραίτητα θετική, σίγουρα εποικοδομητική.
Καλή συνεχεια.

NOSTOS είπε...

Χρωματιστη ευχαριστω για την επισκεψη σου,και για το σχολιο σου,ευχομαι κι εγω να μπορω να συνεχιζω για οσο η αγαπη γι'αυτο που κανω διαρκει..σιγουρα οπως κι εσυ ετσι κι εγω προσπαθω για το καλυτερο μεσα απο τις αναρτησεις μας..και οταν καταγραφουμε τις σκεψεις μας χωρις παρωπιδες μετην καρδια μας σιγουρα το αποτελεσμα θα ειναι εποικοδομητικο.Καλο σου βραδυ..

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικό
Αφοπλιστικό
Δεν έχω λόγια!
Και ίσως αυτές οι στιγμές που δεν έχω λόγια
να ναι απ τις καλύτερες!Πεθαίνω γι αυτές!
Να τα εκατοστήσεις λοιπόν

Σου αφιερώνω και ένα βίντεο που
εφτιαξα παλιότερα αλλά αξίζει
να το φέρω εδώ.....
Με αγάπη λοιπόν:
http://www.youtube.com/watch?v=dnNFzVw14MM&feature=related

D.Angel

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Η καπετάνισσα κι εγώ σας ευχόμαστε δημιουργική συνέχεια ,η οποία θα συνεχίζει να βασίζεται πάνω στο ήθος ,στην ανθρωπιά και την πνευματικότητα που γίνεται φανερή μέσα από τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας...
Καλό βράδυ

Unknown είπε...

'Ποσο κλεφτες γινονται οι ανθρωποι,
οταν διεκδικουν μερτικο απο την ψυχη σου.
Ποσο ψευτες οταν σου ζητουν να γυρισεις πισω
εκεινα που δε σου εδωσαν ποτε.
Ποσο ηλιθιοι, οταν νομιζουν πως δεν εχεις την ικανοτητα,να διακρινεις το σουγια,
που ειναι κρυμμενος στην ανθοδεσμη με τις γλαδιολες!!!!!!!
Ενα κομματι απο την Αλκυωνη Παπαδακη.
Εμεις που βρισκομαστε εδω ......
ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΓΛΑΔΙΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΓΙΑ ...........ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο 'ΛΟΓΟΣ' και δεν χρειαζομαστε μαχαιρια!!!!
Ευχες για κουραγιο ....................

SpIrToKoYto είπε...

Λυκάκι μου,πολύχρονη και πάντα καλοτάξιδη στην ελεύθερη σκέψη και αντίληψη η Αγνωστη Γη...
( τώρα που βλέπω το λυκάκι με το κεράκι...τέτοιο δεν έχουμε...να πάρουμε λες κι ένα τέτοιο για το σπίτι μας..??...λίγα έχουμε...)

φιλιά και μιά μεγάλη αγκαλιά...-:))

Ερατώ είπε...

Πολύ όμορφες σκέψεις στις οποίες συμφωνώ 100%!
Εύχομαι Χρόνια Πολλά στο μπλογκ σου και καλή συνέχεια στα αξιόλογα ποστ που μας προσφέρεις...

zoyzoy είπε...

Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι δυναμικά να γράφεις και να μεταδίδεις τις σκέψεις σου για πολλά πολλά χρόνια με πολλούς αναγνώστες!

Πολύ καλό το απόσπασμα του Pessoa.

Καλή συνέχεια :))

NOSTOS είπε...

Καπετανιε και καπετανισσα ευχαριστω και εσας για τις ευχες σας..παντα το ηθος και η ανθρωπια θα συνοδευουν το terra incognita..κυριως η ανθρωπια που ειναι ειδος υπο εξαφανιση στις ημερες μας..αλλα θα καυτηριαζω και τα κακως κειμενα με τον δικο μου τροπο που ξερω πολλες φορες ειναι ακομψος αλλα δεν γινεται διαφορετικα,ζουμε σε μια εποχη οπου για πολλους ο ηπιος καυστικος λογος ειναι επαινος..ετσι νομιζουν δηλαδη..ευχαριστω και παλι και καλο σας βραδυ..

NOSTOS είπε...

D.Angel,καλο μου φιλαρακι,εγω τι πρεπει να πω τωρα?εννοω για το βιντεοκλιπακι που μου αφιερωσες..δεν το περιμενα.απλα θα κλεψω δυο δικες σου εκφρασεις..συγκλονιστικο,και αφοπλιστικο,αντε να βαλω και μια δικη μου συγκινητικο.
Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου για τα καλα σου λογια,και για την αφιερωση σου..να εισαι παντα καλα.
Υ.Γ Να μου προσεχεις τα τετραποδα φιλαρακια μου.Καλο σου βραδυ.

NOSTOS είπε...

Τaspa...Θελω να πιστευω οτι εμεις,αλλα και πολλοι σαν κι εμας, ανηκουμε στην κατηγορια των ανθρωπων που συνηθως οι αλλοι μας λενε γραφικους,τρελους,ρομαντικους,εκτος πραγματικοτητας..Το προτιμω αυτο απο το να σκυβω το κφαλι,να κλεινω το στομα μου, να πνιγω τις κραυγες μου και τις αγωνιες μου,να σφυριζω αδιαφορα,να με φτυνουν κι εγω να νομιζω οτι βρεχει..και τελος να μοπυ σκοτωνουν τα ονειρα.Ειμαι απο εκεινους που πιστευουν στην ζωη,και στον αγωνα για εναν καλυτερο κοσμο σε ολα τα επιπεδα.Εχουμε ενα οπλο τον λογο μας..αυτον φοβουνται και με αυτον θα παλεψουμε..και αν ακομη που το απευχομαι μας αφαιρεσουν την δυνατοτητα να διατυπωνουμε ελευθερα τις σκεψεις μας και τα πιστευω μας,εχουμε τις ιδεες μας και τα ονειρα μας που αυτα δεν φυλακιζονται.Κλεινοντας θα δανεισθω μια ρηση του Μιγκελ Θερβαντες.."Ποτέ μην παρακαλάς για κάτι που έχεις τη δύναμη να το κερδίσεις."..Χιλια ευχαριστω για τις ευχες σου και για το αποσπασμα της Αλκυωνης Παπαδακη...καλο σου βραδυ να ειασι παντα καλα..

NOSTOS είπε...

Ερατω καλη μου φιλη κι εσυ..ειδες σας αποκαλω ολους φιλους γιατι αν και δεν σας ξερω ετσι σας αισθανομαι..Σ'ευχαριστω κι εσενα για τις ευχες σου και τα καλα σου λογια,να εισαι κι εσυ παντα καλα..Καλο βραδυ και σε σενα.

NOSTOS είπε...

Ζουζου ειναι τιμη για μενα να εχω αναγνωστες και φιλους σαν ολους εσας..ευχαριστω για τις ευχες σου..θα συνεχισω να γραφω με το ιδιο μερακι, με την ιδια τρελα αν θες,ειναι δυσκολοι οι καιροι για να κανουμε πισω..εδω θα ειμαστε αλλωστε και θα τα λεμε..Καλο σου βραδυ φιλαρακι μου.

NOSTOS είπε...

Γλυκο μου σπιρτοκουτακι..ευχαριστω για τις ευχες σου,αλλα κι ευχαριστω που με ανεχεσαι κυριως..Τωρα οσον αφορα το δευτερο σκελος του σχολιου σου με εβαλε σε σκεψεις,αλλα οπως το ξερεις κι εσυ δεν μπορω να σου αρνηθω τιποτα..Ενα δωρακι θα στο εκανα,ας ειναι λοιπον αυτο το δωρο ενα ομορφο χασκακι...φιλακια πολλα...

Υ.Γ Μεταξυ μας παλι καλα που εβαλα φωτογραφια απο χασκι,φανταζεσθε να εβαζα κανενα δεινοσαυρακι?? που να τρεχεις να βρισκεις δεινοσαυρο τωρα..χαχαχα...

SpIrToKoYto είπε...

Λυκάκι,ένα έχω να σου πω...
τα μάζεψα τα πράγματα κιεφυγα από το σπίτι...ppp

mar9659 είπε...

Πολύχρονο και δημιουργικό !!το μπλογκάκι σας
σου εύχομαι απο καρδιάς!!!
Πανέμορφο το Χάσκι σου αγαπημένε μου φίλε!!
οπως υπέροχος είναι και ο τρόπος της γραφής και οι σκέψεις σου...
Ευχαριστούμε θερμά που τις μοιράζεσαι μαζί μας!!
Να γίνουν χιλιάδες οι αναρτήσεις σου και οι αναγνώστες σου εύχομαι ολόψυχα!!

Επίσης θέλω να σ'ευχαριστήσω για τις ευχές σου
για το Κατερινιώ μου και ήταν η αφορμή να γνωρίσω και αυτό σου το μπλόγκ!!

Κλείνω με κάποιους άλλους στίχους του
Φερνάντο Πεσσόα
απο το ποίημα του (Βοσκός προβάτων)που έτυχε τυχαία να πέσει στα χέρια μου σε κάποιο φιλικό μου σπίτι και κράτησα σημειώσεις.. ετσι έμαθα για την υπαρξη του!!

Ευτυχισμένοι,στα χέρια τις εποχές να σηκώνουμε.
Να αφήνουμε τον άνεμο να μας αποκοιμίζει...
και στα όνειρά μας,όνειρα να μην έχουμε.
(Αν και εγώ νομίζω πως για κάποια όνειρα ζούμε και ελπίζουμε..)
Γλυκό φιλί!!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά στα μέρη σου κι έπεσα και σε πάρτυ.. Καλό δρόμο θα ευχηθώ κι όταν εντρυφήσω περισσότερο στα γραπτά σου, να 'σαι σίγουρος ότι θα τα ξαναπούμε.

υγ και μόνο με τον Pessoa με κέρδισες
υγ2 υποψιάζομαι ότι είμαστε συνάδελφοι..

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Κι εγώ καινούργια εδώ.Ελπίζω στο επόμενο ποστ σου να έχω να καταθέσω κάτι κι εγώ.
Ευχομαι χίλια χρόνια ακόμα να εξερευνάς αυτή την άγνωστη γη με χαρές και όνειρα εκοληρωμένα.

NOSTOS είπε...

mar..καλη μου φιλη καλησπερα σου,ευχαριστω για το σχολιο σου να εισαι καλα..κι ευχαριστω επισης και για τους στιχους του Pessoa..Σκοπος μου ειναι παντα να μοιραζομαι τις ανησυχιες μου,και τους προβληματισμους μου με σας..αλλοτε να σας διασκεδαζω με τα τραγουδια που θα ανεβαζω,και αλλοτε να βυθιζομστε σε στιχους ποιησης..
Υ.Γ Το συγκεκριμενο χασκακι της φωτογραφιας δεν ειναι δικο μου,εχω κι εγω χασκι αλλα οχι αυτο. Εψαχνα να βαλω μια γενεθλια φωτογραφια στο μπλογκ και βρηκα αυτη στο διαδικτυο.Καλο βραδυ να εχεις..και εισαι παντα ευσπροδεκτη εδω

NOSTOS είπε...

Lali..καλως μας ηλθες εδω..και ευχαριστω για τα καλα σου λογια κι εσενα..εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε ευπροσδεκτη κι εσυ στην παρεα μας.Καλο σου βραδυ..
Υ.Γ τωρα οσον αφορα για το συναδελφοι δεν ξερω τι εννοεις.

NOSTOS είπε...

Ευτυχια μου καλως ηλθες κι εσυ εδω,ευχαριστω κι εσενα για τις ευχες σου..οσο για τις εξερευνησεις στην αγνωστη γη ..οσο εχω την φλογα της αγαπης μεσα μου γι'αυτο που κανω θα ειμαι εδω..Καλο βραδυ να εχεις..

evelina είπε...

Τώρα μπήκα στην σελίδα σου και μου άρεσε πολύ…Κάποιος που αγαπά την ποίηση ,τα ζώα δεν μπορεί παρά να κλείνει μέσα του πολλές ευαισθησίες .Τον χρόνο αυτόν που έχασα ελπίζω να τον αναπληρώσω στα επόμενα πολλά που θα έρθουν .Να είσαι πάντα καλά και να έχεις μέσα μου όλα τα όνειρα του κόσμου για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα…καλή σου μέρα