Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Παρακρατος...

Καλη σας ημερα φιλοι και φιλοι,ξυπνησα σημερα με μια διαθεση προβληματισμου για ενα συγκεκριμενο θεμα,επειδη κατι ψυχανεμιζομαι και οι ημερες ειναι πονηρες και ο Δεκεμβρης ειναι κοντα,και ισως οχι μονον ο Δεκεμβρης αλλα και το επομενο χρονικο διαστημα  κατι με προβληματιζει ιδιαιτερα.
Δυστυχως σε τουτην εδω την χωρα ενας παραγοντας παντα επαιζε,παιζει και θα παιζει σημαντικο ρολο στα πολιτικα και οχι μονον πραγματα της χωρας.Ο παραγοντας αυτος δεν ειναι αλλος απο το παρακρατος που ζει και βασιλευει και χρησιμοποιει παντα τις ιδιες μεθοδους.
Προσχεδιαζει παντα τις κινησεις του,και εχει επιλεξει και τα εξιλαστηρια θυματα του.Μονιμοι δε θιασωτες αυτων των πρακτικων ειναι οι ακροδεξιες οργανωσεις,η ιεραρχια της εκκλησιας αλλα και η ελιτ των ΜΜΕ που εχει τον δικο της τροπο να καθοδηγει τα πραγματα εκει που θελει,και να διαμορφωνει τουλαχιστον σε εναν βαθμο συνειδησεις
Τα παραδειγματα του παρελθοντος απειρα,η δολοφονια του 15χρονου Μ.Καλτεζα,η δολοφονια του καθηγητη Τεμπονερα στην Πατρα,οι δολοφονιες εργατριων,εργατων που αγωνιζοντουσαν για τα δικαιωματα τους,,η υποθεση ζαρντινιερας με τον Κυπριο φοιτητη στην Θεσσαλονικη,,ακομη και η δολοφονια του μικρου Αλεξη.ηταν προσχεδιασμενη,εκεινο το βραδυ οπως μαρτυρουν τα γεγονοτα επρεπε να τρεξει αιμα οι κινησεις του παρακρατους ηταν προσχεδιασμενες,απλα ο μικρος Αλεξης ηταν το ευκολο θυμα..ηταν αν θελετε η επιλογη που τους ελυσε τα χερια.
Αν παμε χρονικα πιο πισω εχουμε το παρακρατος να δρα στην υποθεση Λαμπρακη,στην υποθεση Μανδηλαρα,και στην υποθεση Παναγουλη.
Δεν πρεπει να ξεχνουμε κατι οτι το παρακρατος δρα πντα προβοκατορικα κατασκευαζοντας ενοχους και κατηγοριες...υποθεση Marfin.πανευκολα μπορει να μετατρεψει μια ειρηνικη πορεια σε αιματοκυλισμα..
Τελος θελω να πω οτι τοτελευταιο χρονικο διαστημα το παρακρατος ειχε διεισδυσει σε διαφορα blogs.με στοχο να αποσυντονισει η να αποπροσανατολισει αναγνωστες,καταφερε να ελεγχει καποια αλλα υποτιθεται ανεξαρτητα βλεπε τρωκτικο..μεγαλη και βρωμικη ισορια το τρωκτικο..ναι ξερω ξυνω πληγες τωρα θα μου πειτε..αλλα δεν γινεαται διαφορετικα μου αρεσει να λεω τα πραγματα με τ'ονομα τους και οχι γραφοντας παραβολικα..Κλεινοντας θελω να τονισω οτι οπως ειπα και πιο πριν επειδη οι καιροι ειναι πονηροι δεν επιτρεπεται εφησυχασμος...Δεν πιστεψα και δεν πιστευω ποτε σε οιωνους,απλα πειτε το διαισθηση,,πειτε το ενστικτο κατι ακαθοριστα επικυνδινο συμβαινει ..μακαρι οι φοβοι μου να μην επαληθευθουν.
                                                                                                  ΝΟΣΤΟΣ

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα.
Θα μπορουσαμε ν' αναφερουμε την ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΛΚ
την Δολοφονια των 7 στον Γοργοποταμο κατα την ημερα εκδηλωσεων ΜΝΗΜΗΣ και ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ........για την τελευταια περιπτωση θα μου επιτρεψεις να σου συστησω το βιβλιο του
Θ. ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΥ ''Μπλε καστορινα παπουτσια' εκδοσεις τοπος.
Ειμαι σιγουρη πως θα σου λυσει αποριες......

NOSTOS είπε...

Θα μπορουσαμε να μιλησουμε και για πολλες περιπτωσεις ακομη ανθρωπων που δολοφονησε το παρακρατος,αλλα ποτε δεν ειδαν το φως της δημοσιοτητας.Σ'ευχαριστω που μου υπενθυμιζεις τις δυο περιπτωσεις Πολκ..και την δολοφονια των 7 στον Γοργοποταμο..αλλα ειναι τοσα πολλα αυτα τα εγκληματα που εχει διαπραξει το παρακρατος στην Ελλαδα που ποιο να πρωτοθυμηθεις..μοιραια καποιο (κακως) θα το ξεχασω..Ευχαριστω και για το βιβλιο που μου προτεινεις..την Δευτερα ελπιζω να το βρω και να το αγορασω..

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Κι εγω ειμαι σιγουρη πως κατι θα συμβει...κι όχι κατι οτι κι ότι, κατι πολυ σοβαρο
Μακαρι να πεσουμε εξω

lourdi lourdaki είπε...

Καλημερα!..νομιζω οτι το παρακρατος ειναι παντου.. και θα υπαρχει παντα..
Σε ευχαριστω πολυ για τα λογια σου!!!

Βαλκυρία είπε...

λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά νομίζω ότι όσο υπάρχει Ελλάδα θα υπάρχει και παρακράτος
Νομίζω ότι έχουμε μηδαμινές ελπίδες


Καλησπέρα

D.Angel είπε...

Σε κατάσταση αναμονής λοιπόν όλοι!
Καλό απόγευμα
Φιλιά

NOSTOS είπε...

Ρικη καλησπερα σου και καλως μας ηλθες..δεν ειναι τυχαιο που πολυς κοσμος,φιλοι γνωστοι,συναδελφοι..που συζηταμε μεταξυ μας,ολοι λιγο πολυ εχουμε αυτην την αισθηση..χωρις να γνωριζουμε κατι το ιδιαιτερο καταληγουμε στο ιδιο συμπερασμα..κατι θα γινει,μακαρι οι φοβοι μας να διαψευθουν..

NOSTOS είπε...

Βαλκυρια μου ειπες μεγαλη κουβεντα τωρα,,μεγαλη και δυστυχως αυτη ειναι και η πραγματικοτητα..Ελλαδα σημαινει παρακρατος και παρακρατος σημαινει Ελλαδα..Οσα χρονια και να περασουν,οτι και να περασει αυτος εδω ο λαος φαινεται το εχει η μοιρα μας να μενουμε μονοι μας και να παλευουμε στην μετριοτητα.

NOSTOS είπε...

D.Angel καλησπερα και σε σενα..αναμονη λοιπον εκτος και αν...παντα αφηνω ενα παραθυρο ανοιχτο σε ασταθμιτους πιο πολυ παραγοντες...αλλα ισως να φανω ρομαντικος περιμενω και τα ανακλαστικα της Ελληνικης κοινωνιας..κυριως των νεων παιδιων..

NOSTOS είπε...

lourdi καλησπερα σου..δυστυχως ναι ειναι παντου..το αν θα υπαρχει παντα εξαρταται απο εμας..τωρα θα μου πεις τι λεω?? δυσκολα τα πραγματα για να αλλαξουμε τα μυαλα καποιων χρειαζονται πολλα πραγματα που πρεπει να κανουμε αλλα δεν ξερω αν υπαρχει πλεον η διαθεση οχι απο εμας,αλλα απο το συνολο αυτου του λαου.Ευχαριστω για την συμμετοχη σου εδω..