Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Παγκοσμια ημερα του περιβαλλοντος η χθεσινη και δυστυχως για ακομη μια φορα η διαπιστωση ειναι οτι ολες οι διακηρυξεις για την προστασια του περιβαλλοντος,ολα τα μετρα που εχουν εξαγγελθει ειναι αναποτελεσματικα Κανεις δεν εχει καταλαβει σε ποσο κρισιμο σημειο εχουν φτασει οι ασυλλογιστες ανθρωπινες δραστηριοτητες το περιβαλλον.Ζωντανο παραδειγμα το τελευταιο ατυχημα που εγινε στις εγκαταστασεις της ΒΡ.Η μολυνση της θαλασσας και των ακτων εκτεινεται διαρκως σε βαθος και εκταση.με ανυπολογιστες τραγικες συνεπειες στο οικοσυστημα της περιοχης.Την ιδια στιγμη δε οι υπευθυνοι γι'αυτην την οικολογικη καταστροφη εχουν πιασει τα κομπιουτερακια τους και υπολογιζουν την οικονομικη τους ζημια.,ενω οι γιαπηδες χρηματιστες βλεπουν την μετοχη της ΒΡ να κατρακυλα στο χρηματιστηριο.
Ενα ζωντανο παραδειγμα λοιπον για το πως η ανθρωπινη ματαιοδοξια..η αναγκη των αιμοβορων χρηματιστων και επιχειρηματιων για υπερμετρο κερδος σε βαρος του περιβαλλοντος σκοτωνουν σιγα-σιγα τον πλανητη.
Οι λυσεις για να σταματησει αυτη η καταστροφη ειναι εφικτες και ονομαζονται εναλλακτικες πηγες ενεργειας...Ανεμος,Ηλιος,και Νερο αποτελουν μια τεραστιες πηγες ενεργειας που μπορουν ανετα να αντικαταστησουν τις υπαρχουσες κλασσικες ενεργειακες πηγες.
Θα πρεπει ολοι μας να καταλαβουμε οτι ο πλανητης μας πλεον δεν αντεχει αλλες οικολογικες επιβαρυνσεις. και θα πρεπει ο καθε ενας απο εμας να αλλαξει την συμπεριφορα του απεναντι στο περιβαλλον.Ειναι στο χερι μας να σωσουμε το κλιμα,το περιβαλλον,να σωσουμε τον ιδιο μας τον πλανητη που μας φιλοξενει και να χαρισουμε στις επομενες γενεες εναν καλυτερο κοσμο.
Κανενα κερδος καμμια χρηματιστηριακη αξια δεν ειναι σημαντικοτερη απο ττην ομορφια που μας χαριζει το περιβαλλον...τιποτα δεν ειναι σημαντικοτερο απο τον αερα που αναπνεουμε,απο τις μυρωδιες και τα χρωματα της φυσης...τιποτα δεν ειναι πιο σημαντικο απο την ιδια την ζωη.
                                                                                                       ΝΟΣΤΟΣ

2 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Εχω απογοητευτεί για αυτούς που κυβερνούν και κρατούν στα χέρια τους την τύχη αυτού του πλανήτη.
Οτι και να κάνουμε εμείς είναι μηδαμινό στην καταστροφή που σχεδιάζουν για μας!
Κοίτα αυτό το βίντεο και θα καταλάβεις!

NOSTOS είπε...

Kαλησπερα σου καλη μου φιλη..ειδα το βιντεοκλιπακι στο οποιο με παρεπεπεμψες και ομολογω οτι εμεινα εκπληκτος.Το θεμα ειναι οτι εχω δει και την ταινια αλλα δεν ξερω το γιατι αυτο το γεγονος το ειχα ξεχασει οτι ειχε συμβει στην ταινια..τυχαιο? τελως παντων νομιζω οτι τη λυση την δινει το ιδιο το βιντεοκλιπακι πρεπει ολοι μας να ξυπνησουμε και να εναντιωθουμε σε πολλες καταστασεις που ζουμε αλλα και σε αλλες πιο δυσκολες που ερεχονται.