Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-REAL ESTATE A.E

Tις τελευταιες ημερες εχει προκυψει ενα θεμα οσον αφορα στη φορολογηση της εκκλησιας με 20% και μεχρι εδω καλα,οι καιροι ειναι δυσκολοι και τα χειροτερα δεν τα εχουμε δει ακομη μιας και η χρεωκοπια του ελληνικου κρατους ειναι "ante portas".Παρθηκαν λοιπον καποια οικονομικα μετρα αδικα κατ'εμενα διοτι θιγουν αμμεσα μονο μια μεριδα του ελληνικου λαου τους μισθωτους και συνταξιουχους,αφηνοντας προκλητικα εξω τους εχοντες και κατεχοντες.Η εκκλησια με την αρνητικη σταση της στο θεμα της φορολογησης της δεν δειχνει να συμμεριζεται τις δυσκολες στιγμες που περνα η χωρα,και ειναι σε αντιθεση με το κοινο λαικο αισθημα.
Ομως για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη,αληθεια γνωριζει κανεις σε αυτον τον τοπο ποια ειναι η πραγματικη περιουσια της εκκλησιας της Ελλαδος σε ακινητα,σε καταθεσεις εντος κι εκτος,σε μετοχες και σε ομολογα?
Γνωριζει κανεις τον τροπο αποκτησης αυτης της περιουσιας σε βαθος χρονου?
Ειναι κοινο μυστικο πλεον και πλαναται εδω και δεκαετιες σε ολους μας,οτι η εκκλησια και οι ιεραρχες της εχουν εμπλακει σε υποπτες συναλλαγες ουκ ολιγες φορες,φυσικα με την βοηθεια παντα των διαφορων παραθρησκευτικων οργανωσεων που με την υποπτη ανοχη της επισημης εκκλησιας δρουν παρανομως στις παρυφες της.
Υπαρχουν στοιχεια που αποδεικνυουν οτι οι μπιζνες και ο παραπανω πλουτισμος του "ιερου"ταμειου ειναι ισως το βασικοτερο μελημα της ηγεσιας της εκκλησιας οχι μονον σημερα αλλα και στο παρελθον.
Αυτα λοιπον τα στοιχεια αποδεικνυουν οτι η εκκλησια λειτουργει σαν ανωνυμη εταιρεια με ολοενα και αυξανομενες τις επιχειρηματικες της δραστηριοτητες.Δεν ειναι τυχαιο οτι αυτη η αμυθητη περιουσια δισεκατομμυριων ευρω αποτελειται απο δασικες εκτασεις χιλιαδων στρεμματων σε περιοχες φιλετα..απο ακινητα στις πιο εμπορικες και τουριστικες περιοχες της χωρας,διαμερισματα σε ακριβα προαστεια,γκαραζ ακομη και πρατηρια βενζινης συνθετουν το παζλ της εκκλησιαστικης περιουσιας.
Το υποπτο και το παρανομο του πραγματος ομως δεν σταματα εδω.Η ηγεσια της εκκλησιας φερεται να εχει προχωρησει και στην συσταση ανωνυμων εταιρειων με σκοπο το παρανομο κερδος και ειναι παρανομο διοτι εκων η ακων με την ανοχη και της επισημης πολιτειας, η εκκλησια ειναι ο πρωτος τη ταξει φοροφυγας σε τουτη εδω την χωρα.
Φυσικα η ηγεσια της εκκλησιας προσπαθει να μας πεισει ακομψα οτι ολη αυτη η περιουσια αξιοποιειται με σκοπο το φιλανθρωπικο της εργο,ομως αυτο το επιχειρημα εχει ηδη καταπεσει αφου ουκ ολιγοι ιεραρχες εχουν κατηγορηθει για παρανομες επιχειρηματικες δραστηριοτητες σε υπερακτιες εταιρειες,υπαρχουν καταθεσεις εκατομμυριων ευρω σε τραπεζικους  λογαριασμους...που προφανως δεν ειναι αποτελεσμα του "μοχθου"των ιεραρχων.
Θα πρεπει λοιπον οχι μονον να φορολογηθει η εκκλησια..αλλα και να διευρευνηθει σε βαθος ο τροπος αποκτησης ολης αυτης της αμυθητης περιουσιας..να φορολογηθει αναδρομικα για ολα τα χρονια που φοροδιαφευγει και μαλιστα να πληρωσει και τα προστιμα που της αναλογουν.
Η θεση ορισμενων οτι η εκκλησια δεν πρεπει να φορολογηθει κρινεται απαδεκτη,διοτι κατα το ισχυον Συνταγμα της Ελλαδας..."οι Ελληνες πολιτες συνεισφερουν χωρις διακρισεις σε περιοδους κρισεις στα δημοσια βαρη,αναλογα με τις δυναμεις,(4.5) και ακομα "οι Ελληνες ειναι ισοι ενωπιον του νομου(4.1).
Αν λοιπον η ηγεσια της εκκλησιας νοιωθει οτι ειναι υπερανω νομων,και οτι θεωρει εαυτον υπερανω του Ελληνικου λαου και δεν θελει να φορολογηθει οπως ολοι οι Ελληνες πολιτες,τοτε υπαρχει και η λυση της δημευσης της περιουσιας της και αυτο ειτε αρεσει ειτε δεν αρεσει σε ορισμενους.

                                                                                                                Νοstos 

Δεν υπάρχουν σχόλια: