Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

Σημεια των καιρων.Σ ' ενα συστημα που ολοενα  αρρωσταινει  και πιο πολυ δεν ειναι δυνατον να μην νοσησουν και οι θεσμοι του,και μαλιστα θεσμοι που υποτιθεται οτι ειναι και πρεπει να ειναι καθαροι και αμολυντοι.
Τις τελευταιες ημερες εχει προκυψει ενα τεραστιο ζητημα απο καταγγελιες που εχουν να κανουν με την συστηματικη παιδοφιλια μεσα στα ιδρυματα της καθολικης εκκλησιας σε πανευρωπαικο μαλιστα επιπεδο.Το απαισιο και ακρως επικινδυνο αυτο "σπορ" ειναι δημοφιλες μεσα στους χωρους της καθολικης εκκλησιας τοσο πολυ ωστε αναγκασε εστω και αργα τον Παπα να ζητησει συγγνωμη για τα φαινομενα αυτα.Τι να κανει ομως μια συγγνωμη στα παιδια αυτα που βιωσαν αυτες τις απαισιες και τραγικες καταστασεις  και που μεγαλωσαν με το ψυχολογικο αυτο στιγμα να τους βαραινει?
Η παιδοφιλια ομως δεν αναπτυσσεται μονον στους σκοτεινους χωρους της εκκλησιας,εχει εξαπλωθει σε πολλους χωρους και αναδυκνειεται σε πολυ σοβαρο ζητημα,ερχεται δε να πιστοποιεισει μια βαθια κριση αξιων και θεσμων στις κοινωνιες που ζουμε.
Αυτο το αρρωστο και απαισιο φαινομενο δεν συμβαινει μονο σε χωρους εγκλεισμου και απομονωμενους,αλλα διαδιδεται σαν διαστροφη που την εκμεταλευονται και την αναπαραγουν διαφορα κυκλωματα που θησαυριζουν απο αυτην,αλλα και στην χωρα μας τα πραγματα δεν ειναι καλυτερα,κατα καιρους ακουμε για παιδοφιλους οι οποιοι ειτε μεσα απο το διαδικτυο..ειτε σε χωρους οπου συναναστρεφονται παιδια προσπαθουσαν  να "ψαρεψουν" τα θυματα τους,το χειροτερο ομως ειναι οτι ολοι αυτοι που εχουν συλληφθει κατα καιρους ειναι ατομα υπερανω υποψιας..ειτε προκειται για διεφθαρμενους ιερεις..ειτε για αστυνομικους που ψαχνουν πανω σε παιδικα κορμακια να ικανοποιησουν τα αρρωστα βιτσια τους..και το πιο λυπηρο ακομη?? οτι σε πολλες περιπτωσεις ολα γινοντουσαν με την ανοχη η ακομη και με την προτροπη των γονεων.
Οπως εχουν εξελιχθει λοιπον σημερα  τα πραγματα χρειαζεται επαγρυπνηση,συζητηση με τα παιδια.,και αν υποπεσει κατι στην αντιληψη των γονιων αμμεση καταγγελια.Ο φοβος ειναι συμμαχος των εκαστοτε παιδοφιλων και οχι μονον.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δυστυχως ζουμε σε παιδεραστικους καιρους.Μπραβο για την αναρτηση σου και τον τροπο που γραφεις,καυστικος ασυμβιβαστος και αμμεσος